Böyledir Yurdum İnsanı

06.01.2010
68
Böyledir Yurdum İnsanı
Parası olmayan, aç olan gelsin yesin” yazısı asan kahvaltı ve kebap salonu işletmecisi ücretsiz ballı, kaymaklı kahvaltı veriyor.

Kayseri’de 30 yıllık esnaf, 5 yıldır da Sahabiye Mahallesi Mete Caddesi üzerinde hizmet veren Almina Kahvaltı ve Kebap Salonu sahibi 50 yaşındaki Şener Göksu, işyerinin kapısına astığı “Parası olmayan, aç olan gelsin yesin” yazısının ilgi çektiğini söyledi.

İşyerinin çevresinde okullar bulunduğu için müşterilerinin çoğunluğunu öğrenciler olduğunu hatırlatan Şener Göksu, “Gözlemlediğim kadarıyla kahvaltı veya kebap almak için gelenlerin arasında yoksul olan, parası olmayan öğrenciler belli oluyor. Örneğin 3 öğrenci birlikte geliyor, 2’si yiyecek bir şeyler alıyor. Diğeri de sadece bakıyor veya ‘Karnım tok’ diyordu. Ancak halinden aç olduğu belli oluyordu. Ayrıca, çok sayıda vatandaşın da karnının aç olduğunu, parası olmadığı için yemek alamadığını farkettim. Fakirleri sevindirmek, öğrencilerin yüzlerini güldürmek için işyerime ‘Parası olmayan, aç olan gelsin yesin’ yazısı astım. Görenler şaşırıyor. Gelenler parası olmadığını söyleyemediği için ‘Bu yazı gerçek mi, Şaka yapmıyorsunuz değil mi ? diye soruyor. Ben hallerini bildiğim için ‘Şaka değil, gerçek, içeri geçin karnınızı doyurun’ veya ‘Ne isterseniz vereyim’ diyorum. Bal, kaymak, poğaça, simit, çorba, su böreği, çay, katmer veya döner, saç kebabı, dürüm veriyorum. Hiç bir ücret de istemiyorum. Niyetim tamamen, bir fakiri sevindirip karnını doyurmaktır. Günde en az 5 kişi geliyor” dedi. İşyerindeki kahvaltılıkların ve diğer yiyeceklerin fiyatları da 1 ile 5 TL arasında değişiyor…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.