Bombalı Kamyonda Son Gelişme

12.03.2010
75
Bombalı Kamyonda Son Gelişme
Başkent’i Karıştıran Bomba Yüklü Kamyon Soruşturmasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Takipsizlik Kararı Verdi.

Başkent’i karıştıran bomba yüklü kamyon soruşturmasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı verdi. Başsavcılık, ”Delil yok. İddiaya konu mühimmat TSK’ ya ait” tespitinde bulundu.

Ankara’da önceki akşam büyük heyecan yaratan TSK’ya ait el bombaları ve büro malzemesi taşıyan kamyonla ilgili tahkikat, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast soruşturması çerçevesinde yapıldı. Soruşturmayı, Arınç’a suikast soruşturması yürüten Mustafa Bilgili tarafından yürütüldü.

ATALAY: EMNİYET ASKER MESELESİ DEĞİL

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara’da önceki gece askeri sevkıyat yaptığı bildirilen bir kamyonun yakalanmasında emniyetle asker arasında bir iletişim sorunu bulunup bulunmadığının sorulması üzerine, ”Hayır, hayır bu emniyet, asker meselesi değil. Şu anda yargının elindeki bir konu.” Dedi.

OLAY

Geçtiğimiz günlerde bir telefon ihbarı üzerine Ankara Gölbaşı yakınlarında Polis Tarafından sivil bir kamyonda yapılan aramda kamyonun silah ve muhimmat yüklü olduğu saptanmış ve Ankara Emniyet Müdürlüğüne Getirilmişti.

Yapılan inceleme sonucunda kamyondaki silah ve mühimmatın Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait olduğu belirlenmişti.

Sivil araçta şöför haricinde 1 Astsubay ve bir Onbaşı’nın bulunduğu ve seviyatın Türk Silahlı Kuvvetlerinin rutin bir sevkiyat işlemi olduğu bildirilmişti.

Ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı İhbarcıların arandığını duyurmuştu…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.