Bimer başvuru ve sorgulama sonuçları nereden öğrenilir?

03.04.2016
80
Bimer başvuru ve sorgulama sonuçları nereden öğrenilir?

Bimer başvuru ve sorgulama sonuçları nereden öğrenilir? Bimer başvuru yapmak isteyen kişi Başbakanlık tarafından oluşturulmuş olan Bimer başvuru ve sorgulama sayfasını ziyaret etmelidir. Bimer başvuru ve sorgulama sayfası sayesinde vatandaşlar hem başvuru yapabilir hem de yapmış oldukları başvuruları sorgulayabilir. Bimer başvuru ve sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını yazımızdan öğrenebileceksiniz.

Başbakanlık İletişim Merkezinin kısa adı bimer olarak belirlenmiştir.Herhangi bir kurum, kuruluş veya devlet dairesi ile olan bir sorununuzu,şikayetinizi bu merkez sayesinde Başbakanlığa iletebilirsiniz. Bu sayedesizin sorununuza bir çözüm yolu üretilebilmektedir. İnternet veteknolojinin gelişmesi ile birlikte bir çok kurum ve kuruluş internetuygulamasını geliştirmiştir. Bu internet uygulamaları sayesindevatandaşlar işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirmeye başlamıştır.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinden bir çok işlem gerçekleştirebilirsiniz. Şikayet vesorunlarını Başbakanlığa iletilmeniz için de Başbakanlık BİMER iletişimmerkezini hizmete sunmuştur. Bu hizmet sayesinde vatandaşlarşikayetlerini hem internet üzerinden hem de telefon ile yetkili kişilerebildirebilmektedir. Başbakanlık ve bireyler arasındaki ilişkiyi bu şekildearttırmak isteyen devlet bu hizmet sayesinde de artırabilmiştir.Vatandaşlarımız artık mağdur olduklarında bu mağdurluklarını gerekliyerlere bildirebilmektedir.BİMER hizmetini iki farklı şekilde kullanabilirsiniz. Telefon ile yetkiliyerleri arayabildiğiniz gibi internet üzerinden başvuru yapabilirsiniz ve bubaşvuruyu sorgulayabilirsiniz. Ayrıca BİMER e mail atarak şikayetinizi debildirebilirsiniz. Telefon ile şikayet bildirmek için başvuru yapabilmek içinherhangi bir telefondan 150 BİMER hizmetini aramanız gereklidir.Aradığınızda yaşadığınız şehrin valiliğinin insan kaynakları görevlisikarşınıza çıkar. İlk olarak kişisel bilgilerinizi bu görevliye iletmenizgereklidir. Daha sonra niçin aradığınız ve şikayetinizin konusunu vedetaylarını görevli kişiye bildirmelisiniz. İnternet üzerinden ise 2 farklışekilde başvuru yapabilir ve başvurunuzu sorgulayabilirsiniz. Şifresiz birşekilde BİMER başvuruyu BİMER internet sayfasındangerçekleştirebilirsiniz. BİMER Başbakanlık İletişim Merkezinin internetsayfasına girdikten sonra ana sayfanın sağ üst tarafında başvuru yap vebaşvuru sorgulama seçenekleri vardır. Başvuru yap seçeneğini seçtiğinizzaman açılan sayfaya kullanmakta olduğunuz e­posta adresini girmenizgereklidir. Bu bölüme E­posta adresinizi girdikten sonra size bir mailgelecektir. Bu maili açtığınızda adınızı, soyadınızı, T.C. kimliknumaranızı, adresinizi, telefonunuzu, yaşadığınız il ve ilçeyi, cinsiyetinizi,eğitim durumunuzu girdikten sonra başvuru sebebinizi de girmenizgereklidir. Doldurulması gereken yerleri doldurduktan sonra güvenlikkodunu da gerekli yere girerek başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz.Şifresiz bir şekilde internet üzerinden BİMER başvurusu yapabildiğinizgibi E­-Devlet şifresi ile E­Devlet sisteminden de BİMER başvuru vesorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. E­-Devlet sisteminden işlemgerçekleştirebilmek için ilk önce sisteme giriş yapmanız gereklidir. Anasayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra açılanseçeneklerden E-­Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmelisiniz. Bu girişyolunu seçtikten sonra giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E- Devlet şifrenizi girmeniz gerekecektir. Sistem giriş yaptıktan sonra ise E-
Hizmetler bölümüne girmelisiniz. Bu bölümde açılan hizmetlerdenBaşbakanlık hizmetini bulmanız gereklidir. Başbakanlığı bulduktan sonraalt seçeneklerinden BİMER yeni başvuru seçeneğini seçerseniz başvuruyapabilirsiniz. Başvuru sorgulama seçeneğini seçerseniz de yapmışolduğunuz başvuruları takip edebilir ve sorgulayabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.