Benfica Fenerbahçe Rövanş Maçı

02.05.2013
77
Benfica Fenerbahçe Rövanş Maçı

Fenerbahçe tarihi sınava çıkıyor. Sarı-Lacivertli takım, UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçında Benfica ile deplasmanda karşılaşacak…

Fenerbahçe, kulüp tarihinin en önemli maçında Portekiz ekibi Benfica ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Sarı-Lacivertli takım rakibi karşısında Şükrü Saracoğlu Stadında Egemen Korkmazın golü ile yakaladığı 1-0lık avantajı korumaya çalışacak.

Fenerbahçe turu geçerse, tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Liginde yarı final oynayacak. Sarı-Lacivertli takımı, alacağı her türlü galibiyet ve beraberlik finale taşıyacak. Fenerbahçe, rakibine gol attığı tek farklı yenilgilerde de finale çıkacak.

Fenerbahçe, tarihi Benfica mücadelesi için son antrenmanını, maçın oynanacağı Luz Stadında gerçekleştirdi. Teknik direktör Aykut Kocaman, antrenman öncesi sahada oyuncuları ile bir toplantı yaptı.

Kocaman oyuncularına hitaben Avrupada olayı buraya kadar getirdiniz. Hepinize teşekkürler ama bundan sonrasını da getirmek zorundayız. Kendiniz, kariyeriniz, aileniz, Fenerbahçe camiası ve özellilke takım arkadaşınız Kuyt için çıkıp kazanmalıyız. Çünkü Kuytın hayali ülkesine oynanacak bu finalde sahada olmak. Onun için elimizden geleni yapmalıyız. Bunu başaracak gücümüz olduğunu kanıtladık. Bir kez daha başarabileceğimizi göstermeliyiz dedi.

Kocamanın bu sözleri Hollandalı oyuncu Kuytı duygulandırdı. Takım arkadaşları da tek tek Kuyta sarılarak final için söz verdiler.

Antrenmanın basına kapalı bölümünde Kocaman, taktik çalışma yaptırdı. Kocamanın cezalı Mehmet Topal ve sakat Meirelesin yerlerine savunmanın önünde Selçuk ve Cristian Baroniye görev vermesi bekleniyor. Geriye çekilecek Baroninin yerine Salihi sahaya sürecek kocaman, Sowu da cezalı Webonun yerine forvette görevlendirecek. Sowdan boşalacak sol kanatta ise cezası biten Caner mücadele edecek.

Lizbondaki Luz Stadında Türkiye saati ile 22.05te başlayacak Benfica-Fenerbahçe mücadelesini Fransa Futbol Federasyonundan Stephane Laurent Lannoy yönetecek. Maç Star Tvden naklen yayınlanacak.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.