Baykala Alevilerden Şok Protesto

27.12.2009
68
Baykala Alevilerden Şok Protesto

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Hz. Muhammed’in (sas) torunu Hz. Hüseyin ile ailesinin Kerbela’da Aşure Günü katledilmelerinin 1370’inci yıldönümü için düzenlenen anma törenine katılarak birlik beraberlik mesajları verdi.

Baykal, “Bizi ayırmak, bölmek isteyen tuzaklara, tertiplere inanıyorum düşmeyeceğiz. Türkiye’mizi hep beraber sahipleneceğiz.” dedi.

CHP lideri Deniz Baykal, yardımcısı Onur Öymen’in Dersim katliamını onaylayan sözlerinin ardından Alevi kesiminin verdiği tepkileri dindirmek için harekete geçti. Bu olayın CHP’ye giden Alevi oylarını etkileyebileceğini hesap eden Baykal, Kerbela hadisesi vesilesiyle dün mesaisini Caferi ve Alevi vatandaşların programına katılarak değerlendirdi. Baykal önce, Türkiye Caferileri tarafından Halkalı’da her yıl düzenlenen Aşura anmasına daha sonra ise Göztepe’deki Şahkulu Dergahı’nda düzenlenen törene iştirak etti. Baykal, Alevi vatandaşlara hitap ettiği sırada Hüseyin Taş isimli bir vatandaş bağırarak tepki gösterdi. Taş, “Sayın Baykal, Dersim katliamını onayladınız. O insanları yok saydınız. Yaşananları yok saydınız. Dersim katliamını onaylayan ve bu insanları yok sayanlar bugün bu halkın duygularıyla oynuyor. 1938 Dersim’de yaşananları onaylayan parti bu insanları yok sayıyor.” diye bağırdı. Baykal, bir süre durakladıktan sonra sesini yükselterek konuşmasını sürdürdü. Güvenlik görevlileri Taş’ı susturmaya çalıştı. Ancak Taş tepkisine devam etti. Bir kadın da kendisine destek verdi. Görüntüleri çeken basın mensupları da görevlilerin tepkisini çekti.

, Hz. Muhammed’in (sas) torunu Hz. Hüseyin ile ailesinin Kerbela’da Aşure Günü katledilmelerinin 1370’inci yıldönümü için düzenlenen anma törenine katılarak birlik beraberlik mesajları verdi.

Baykal, “Bizi ayırmak, bölmek isteyen tuzaklara, tertiplere inanıyorum düşmeyeceğiz. Türkiye’mizi hep beraber sahipleneceğiz.” dedi.

CHP lideri Deniz Baykal, yardımcısı Onur Öymen’in Dersim katliamını onaylayan sözlerinin ardından Alevi kesiminin verdiği tepkileri dindirmek için harekete geçti. Bu olayın CHP’ye giden Alevi oylarını etkileyebileceğini hesap eden Baykal, Kerbela hadisesi vesilesiyle dün mesaisini Caferi ve Alevi vatandaşların programına katılarak değerlendirdi. Baykal önce, Türkiye Caferileri tarafından Halkalı’da her yıl düzenlenen Aşura anmasına daha sonra ise Göztepe’deki Şahkulu Dergahı’nda düzenlenen törene iştirak etti. Baykal, Alevi vatandaşlara hitap ettiği sırada Hüseyin Taş isimli bir vatandaş bağırarak tepki gösterdi. Taş, “Sayın Baykal, Dersim katliamını onayladınız. O insanları yok saydınız. Yaşananları yok saydınız. Dersim katliamını onaylayan ve bu insanları yok sayanlar bugün bu halkın duygularıyla oynuyor. 1938 Dersim’de yaşananları onaylayan parti bu insanları yok sayıyor.” diye bağırdı. Baykal, bir süre durakladıktan sonra sesini yükselterek konuşmasını sürdürdü. Güvenlik görevlileri Taş’ı susturmaya çalıştı. Ancak Taş tepkisine devam etti. Bir kadın da kendisine destek verdi. Görüntüleri çeken basın mensupları da görevlilerin tepkisini çekti…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.