Bayern Münih Resmen Barçaladı

24.04.2013
74
Bayern Münih Resmen Barçaladı

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Barcelonayı konuk eden Bayern Münih, rakibini farklı mağlup ederek İspanyaya gönderdi.

Şampiyonlar Liginde yarı final ilk maçında Barcelonayı Allianz Arenada konuk eden Bayern Münih, rakibini 4-0lık galibiyetle İspanyaya gönderdi ve final için büyük bir avantaj sağladı.

Maçın henüz 2. dakikada Bayern gole yaklaştı. Javi Martinezin topuk pasıyla topla buluşan Robben, karşı karşıya kaldı ancak vuruşunda Valdes başarılıydı.

Bu pozisyonun ardından da ev sahibi Almanlar, daha istekliydi. 16. dakikada Lahmın ceza sahası dışından vuruşunda, top Piqueden döndü. Bu pozisyonda Bayern Münihli oyuncuların ve tribünlerin, elle oynama iddiasıyla yoğun bir penaltı itirazı vardı.

DAKİKA: 25 (GOL: MÜLLER) Bunaltıcı Bayern Münih baskısı, 25. dakikada sonuç verdi. Kullanılan köşe vuruşunda Barcelona savunması, topu uzaklaştıramadı. Robbenin ortasında ise savunmadan çıkan Dante, kafayla indirdi. Topun indiği noktaya çok iyi hareketlenen Thomas Müller, kafayla Valdesi avladı ve takımını Allianz Arenada 1-0 öne geçirdi.

Golden hemen sonra toparlanan Barcelona, 29da beraberliğe yaklaştı. Sağ taraftan Pedronun ortasında arka direğe giden topa, son anda dokunan Dante oldu. Eğer Brezilyalı savunmacı dokunmasaydı, Messinin golü atması içten bile değildi.

Mücadelenin ilk yarısının kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Bayern Münih, Barcelona karşısında 1-0 üstün olarak soyunma odasına gitti.

DAKİKA: 49 (GOL: GOMEZ) İkinci yarının başında yine bir kornerden sonra Bayern Münih golü geldi. Sağ taraftan kullanılan köşe vuruşuna arka direkte iyi yükselen Müller, kale sahasındaki Mario Gomeze indirdi. Gomez de boş kaleye golü yaptı ve takımını Barcelona karşısında 2-0 öne geçirdi.

Bayern, bulduğu 2. golün ardından Barcelona karşısında çok üstündü. Tribünlerin de yoğun desteğini arkasına alan Almanlar, Müller ve Robbenle 3. gole de yaklaştı.

Fırtınayı savuşturan Barcelona, dakikalar ilerledikçe tempoyu düşürerek kontrolü eline aldı. Ancak İspanyollar, baskı kurdukları bir anda yedikleri kontra atak golüyle 3-0 yenik duruma düştüler.

DAKİKA: 72 (GOL: ROBBEN) Arjen Robben, ceza sahasına sağ taraftan girdi ve dar açıdan karşı karşıya kaldı. Sol ayağıyla uzak direğe iyi vuran Hollandalı, takımını 72inci dakikada 3-0 öne geçirdi. Gol pozisyonunda Müllerin Albaya yaptığı hareketin ardından faul itirazları da vardı.

DAKİKA: 82 (GOL: MÜLLER) Barcelona, 3. golden sonra tamamen oyundan düştü. 82de sol kanattan gelen Bayern atağında Ribery, Alabayı savunmanın arkasına kaçırdı. Alabanın ortasında da Müller, takımını Allianz Arenada 4-0lık üstünlüğe taşıdı.

Son yılların en formda takımlarından Barcelona karşısında 4-0ı yakalayan Bayern Münih, maçın kalan dakikalarında bu zaferin tadını çıkardı. Sahadan 4-0lık galibiyetle ayrılan Alman ekibi, final kapısını sonuna kadar açtı.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.