Başbakan ATV Canlı Yayınına Katıldı

28.09.2012
60
Başbakan ATV Canlı Yayınına Katıldı

Başbakan Erdoğan, Kanal 7 ve NTVden sonra Atvde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, AKPnin Kongresi öncesi Sabah gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak ve Sabah Gazetesi Yazarları Süleyman Yaşar ile Mahmut Övürün sorularını yanıtlıyor…

İşte Erdoğanın konuşmasından satırbaşları;

Zamanlama meselesi her an olabilir. Oslo olmazda başka bir yer olur. Olması gerekiyorsa olur. Anaların gözyaşları dinecekse yaparız. Bizim attığımız adımları da çözümden saymıyorlar. Elimizden geleni yapmaya mecburuz.

BDP konusunda daha önce Dağdakilerle mücadele, siyasi uzantılarla müzakere noktasında olmadıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

BDP ile aynı yerde değilim. Parlamentodakilerle müzakere edeceğiz dedik ama 9 PKKlıyla yanak yanağa gelmesini ben kabul edemem. Onu kabul ettiğim zaman şehit analarının gözyaşlarını artırırız. Ben anaların gözyaşlarını artıramam.

Karşı taraftan gelenlerin temsil yetkisinin ne olduğunu bilemem ama gelenlerin temsil yetkisi ciddi manada yok. Olayın bir KCK farklı, Terör örgütün başı adada böyle bir yapı var. Onların bizimkilerle benzer yanı nedir iyi incelememiz lazım.

TERÖR ÖRGÜTÜ SİLAH BIRAKMALI

Bölücü terör örgütünün silah bırakması lazım, silah bırakmadığı müddetçe çözüm olması mümkün değil. Zana bir randevu talep etti, silahlar sussun dedi. Silahların susması değil bırakılması mesele. Sizin elinizde silah olduğu müddetçe her an patlayabilir. Bunlar diyor ki asker polis silahı bıraksın, asker silah bırakır mı, o onun enstrümanıdır. 100 yıl önce de bu silah vardı 30 yıl önce de bugün de yarın da olacak. Halkın güvenliği için bu silahların olması lazım. Ama onlar silahları bıraktığında bu operasyonlar da duracaktır.

OSLODA AMAÇ BU İŞİ NİHAİ OLARAK BİTİRMEKTİ

Şu anda İmralı mı daha tesirli bilemem, Kandil mi Avrupa mı tesirli bilemem. Oslodaki nihai amaç bu işi bitirmekti. Siyasi kanatla müzakereyi bırakmak bizden kaynaklanmıyor. Dağdaki teröristle parlamentodaki milletvekilleri sarmaş dolaş olunca bunun yansıması nasıl olur? Bunu ölçmek durumundayız. Yaptığımız kamuoyu araştırmasında yüzde 90 tepki geliyor. Bunu gözardı edemeyiz. Siyasi uzantılarının hiçbir fonksiyonu yok. Ben görüşmeden kaçmam ama ellerinde ne bir kozları var ne de bir yetkileri.

Oslo başlasın beklentileri havada mı kalıyor?

Bunlar olabilir, ama bu siyasi uzantının bu konuda bir yetkisi yok, denenecek yine ama adımları yine atacağız, şartları zorlayacağız.

Öcalana ev hapsi gündemde mi?

Ismarlama hukuk düzenlemesi yapamayız zamanında idam edilmesi gerekirken şarta bağlı gönderildiği için bu uygulanamadı. Şimdi de ev hapsi isteniyor. O zamanki hükümet bunu kabul etmiş olabilir ama biz bu vebalin altına giremeyiz, kimden gelirse gelsin.

27 Nisana hiçbir zaman Muhtıra Demedim

Ben 27 Nisana hiç bir zaman muhtıra demedim, ama biz muhtırayı hemen ertesi sabah verdik, yerinizi bilin dedik. Hiç bu tür şeylerin şu anda ülkemizde yeri yok.

İstihbaratımız Haftalık Değil, Anlık…

İstihbarat noktasındaki sıkıntımız onlarla bir değil. Her geçen gün daha da iyiyiye gidiyor. Bizim istihbarat anlık istihbarat, haftalık aylık değil.

Murat Akgün: O zaman terör saldırıları nasıl engellenemiyor?

Her terör saldırısının istihbaratını alacaksınız diye bir şey yok ki. Öyle olsa Amerikadaki İkiz Kuleler vurulmazdı. Onlar nasıl vuruldu?

Kılıçdaroğlunun İddia Ettiği Wikileaks Belgeleri

Başbakan Erdoğan, elinde Wikileaks belgelerinin orjinali olduğunu CHPnin ileri sürdüğü iddiaların o belgeler içinde yer almadığını ancak bir gazetenin iddialarını belge kabul ederek ortaya çıktıını söyledi.

CHP ısmarlama kamuoyu araştırmaları ile ortalığı karıştırmak istiyor, bizim ise elimizde ciddi araştırmalar var. 28 şubat için medya sahipleri ve köşe yazarlarının da ifadeye çağrılmaları gerekiyor.

Bazıları nerelerden emir aldılar, patronlar kimler için çalıştılar bunlar bir şekilde ortaya konacak. Bugün olmasa bile yarın yeniden gündeme gelecek.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.