Bank Asyadan Çobanyıldızı

04.11.2010
73
Bank Asyadan Çobanyıldızı

“Çobanyıldızı, büyümek ve hedeflerini büyütmek isteyen işletmelere yol gösteriyor!”

Mikro ve KOBİ segmentindeki müşterilerine sunduğu hizmetleri Çobanyıldızı markası altında birleştiren Bank Asya, benimsediği yeni nesil işletme bankacılığı anlayışıyla büyüme yolundaki işletmelere tam destek veriyor.

Bank Asya İşletme Bankacılığı Müdürü Tolga Sasık: “Çobanyıldızı yeni bir işletme bankacılığı anlayışının ürünü!”

Çobanyıldızı’nı ve avantajlarını projenin sahibi Bank Asya İşletme Bankacılığı Müdürü Tolga Sasık’a sorduk.

Çobanyıldızı nedir, ne işe yarar?

Çobanyıldızı, Bank Asya’nın yeni nesil işletme bankacılığı yaklaşımının adı. Amacı, büyüme hedefi olan işletmelere destek vererek Türkiye endüstrisine hizmet etmek. Çobanyıldızı, üretirken daha çoğunu, daha iyisini, daha yenisini, daha farklısını üretmek, büyümek ve dünyaya açılmak isteyen işletmeleri ışığıyla aydınlatıyor, yola çıkanlara yön gösteriyor.

Çobanyıldızı ile mikro işletmelerin ve KOBİ’lerin yatırımlarına, işletmelerini büyütme projelerine ve her türlü dış ticaret işlemlerine sektörel finansman paketleri ile destek olmayı hedeflerken, nakit yönetimi tarafında ise bu firmaların nakit akışlarını düzenlemeye ve yönlendirmeye yönelik özel çözümler sunuyoruz.

Çobanyıldızı’nın doğuş hikayesi nedir? Kısaca özetler misiniz?

Günümüzde işletme bankacılığı segmentine göz attığımızda genel olarak sektördeki farklılaşmanın sadece kredi oran indiriminde kaldığını görüyoruz. Oysa biz Bank Asya olarak, müşteriye sadece kredi ya da mevduat müşterisi olarak bakmıyor, öncelikli olarak onun “Danışman Bankası” olmayı hedefliyoruz. İşte bu amaçla başka neler yapabiliriz dedik ve büyüme yolundaki işletmelere yapmaları gereken doğru hareketi gösterecek ve her açıdan destek olacak bir danışman, bir çözüm ortağı olmayı amaçladık.

Çobanyıldızı işte bu amaca hizmet etmek üzere sekiz aylık bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı. Son olarak, bu yeni anlayışı ifade edecek bir isme ihtiyacımız vardı. Biz de, karanlık akşamlarda yolunu kaybedenlere yön gösteren Çoban Yıldızı’ndan esinlenerek projemizle örtüşen Çobanyıldızı isminde karar kıldık.

“Çobanyıldızı, risk yönetimi, nakit yönetimi, danışmanlık hizmetleri gibi konularda firmalara ihtiyaç duydukları desteği sağlıyor ve işlerini büyütmeleri için yön göstermeyi hedefliyor.

Çobanyıldızı’ndan beklentileriniz ve hedefleriniz nelerdir?

Çobanyıldızı ile mevcut ve potansiyel müşterilerimizle uzun vadeli bir ilişki kurmayı amaçlamaktayız. Çobanyıldızı, banka ile müşteri arasındaki ilişkiyi finansman kullanma-kullandırma düzeyinden bir adım daha öteye götürerek işini büyütmek isteyen ama nasıl yapacağını bilemeyen, Çin’de bir fuar olduğunu duyan ama hayatında hiç yurt dışına çıkmamış, hukuki veya mali bir sorun yaşadığında avukatı ya da mali müşaviri olmadığı için ne yapacağını bilemeyen, gelirleri yeterli olduğu halde nakit akışını düzene sokamadığı için ödemelerinde sorun yaşayan işletme sahiplerine yol göstermeyi amaçlıyor. Hatta yurt dışı aracılık deneyimi ve Afrika’daki iş ortaklığı sayesinde Bank Asya, işletmelere dışarıya açılarak yeni pazarlara ulaşmaları, yaptıkları işlerde AB Fonları, Dünya Bankası gibi fonlardan yararlanmaları konularında da yardımcı olmayı hedefliyor.

Çobanyıldızı’ndan kimler yararlanabilir?

İmalat, pazarlama, hizmet, inşaat ve taahhüt, turizm, tarım, dış ticaret firmaları vb. gibi tüm mikro işletme ve KOBİ segmentine giren firmalar ve şahıs işletmeleri Çobanyıldızı’nın müşteri profiline girmektedir.

“Çobanyıldızı’nın hedefi, vizyonu geniş, duyarlı ve Türkiye’ye hizmet etmek isteyen işletmeler!”

Çobanyıldızı öncelikli olarak kimlere hitap ediyor?

Çobanyıldızı’nın hedef kitlesi içinde öncelikli olarak, kendini geleceğin en başarılı firmaları arasında görmek isteyen işletmeler yer alıyor. Çobanyıldızı projesi kapsamında birlikte çalışacağımız işletmelerde aşağıda yer alan şu üç özelliğin olmasına önem veriyoruz:

1. Ciddi büyüme hedefleri olan, innovatif yani yenilikçi bir yaklaşımla üreten, vizyonu geniş;
2. Kendi bulunduğu bölge hakkında bilgili ve ilgili, kendisi gelişirken bölgesini de geliştirmeyi ve daha fazla istihdam yaratmayı hedefleyen, duyarlı;
3. Bu istihdam yaratma isteğini ciddi iş süreçleriyle, planlarıyla ve gelecek hedefleriyle birleştirerek Türkiye’ye hizmet etmek isteyen işletmeler.

Çobanyıldızı adı altında, iş ortaklarımızla birlikte yeni başarı öykülerine imza atmak için çalışacağımız işletmelerde bu üç özelliğin olmasını tercih ediyoruz.

İşletme sahipleri Çobanyıldızı’ndan nasıl yararlanacak?

Çobanyıldızı’ndan yararlanmak isteyen işletmeler, en yakın Bank Asya şubesine uğrayarak Çobanyıldızı, İşletme Destek Paketleri ve Bank Asya’nın diğer bankacılık hizmetleri hakkında detaylı bilgi alabilecek, AsyaAsist’e üye olabilecek.

Çobanyıldızı’ndan Sektörlere Özel İşletme Destek Paketleri

Çobanyıldızı kapsamında Bank Asya’nın firmalara özel olarak hazırladığı sektörel finansman paketleri de bulunuyor. Finansman Desteği bazında uygun maliyet ve vade yapısı ile hizmete sunulan bu özel paketler içerisinde; Turizm Destek Finansman Paketi, Tarım Destek Finansman Paketi, Üye İşyeri Destek Finansman Paketi, Franchising Finansmanı, Akaryakıt Bayi Destek Finansman Paketi, Eczacı Destek Finansman Paketi, Taksi Plakası Finansmanı, İşyeri ve Arsa Alım Destek Finansman Paketi yer alıyor.

Çobanyıldızı İşletme Destek Paketleri kapsamında işletmelere ayrıca Teminat Mektubu, Kurumsal Finansman Desteği, Leasing, Akreditif, AsyaAsist Card, Çek Karnesi, Sigorta, POS, Vergi, SSK ve Fatura Ödemeleri, Para Transferleri, İnternet Bankacılığı vb. gibi ek hizmetler de sunuluyor.

Bank Asya AsyaAsist yardım hizmetleri ile müşterilerini destekliyor

Çobanyıldızı’nın bir diğer hizmeti de Bank Asya müşterilerine; hukuki, mali, dış ticaret, insan kaynakları danışmanlık hizmetleri, tıbbi yardım, seyahat yardımı, işyeri yardım hizmetleri, araç ve nakil yardımı, sosyal yardım ana başlıklarıyla destek sağlayan AsyaAsist. Tüm bu hizmetler üyelere limitler dahilinde ücretsiz olarak sağlanıyor. Müşterilerin bu hizmetlerden yararlanabilmeleri için AsyaAsist veya AsyaAsist Platinum üyesi olmaları gerekiyor..

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.