Bakan Çavuşoğlun dan son dakika Menbiç açıklaması

04.06.2018
73
Bakan Çavuşoğlun dan son dakika Menbiç açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABDdeki görüşmelerinin ardından açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Artık ABD ile ilişkilerde bize göre topu taça atma süreci bitmesi lazım. Suriye bunun önemli bir adımıdır. dedi.

YOL HARİTASININ PARAMETRELERİ ÜZERİNDE ÇALIŞILACAK

Bakan Çavuşoğlu, İlk önce PKK/YPG terör örgütünün Münbiçten çıkarılması için bir yol haritasının parametreleri üzerinde çalışılacak. Yol haritasının uygulanması için net bir gün var. Bu, sahada atılacak adımlara bağlı. 6 aydan az bir süreden bahsediyoruz. ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Münbiçte PKK/YPG baskısıyla yerlerini terketmek zorunda kalan insanların evlerine geri dönmesinin sağlanacağını belirtti.

F-35 DEVİR-TESLİMİ DAHA ÖNCE PLANLANDIĞI GİBİ YAPILACAK

Bakan Çavuşoğlu, F-35 konusunda ABD Kongresindeki tehdit dilini kabul etmeyeceğimizi ve bunun yapıcı olmayacağını söyledik. F-35 devir-teslimi daha önce planlandığı gibi 21 Haziranda yapılacak. Bu konuda herhangi bir değişiklik yok. şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, ABDli mevkidaşı Mike Pompeonun ABDde FETÖ konusunda FBIın çok ciddi soruşturmaları olduğunu söylediğini aktardı.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.