Azerbaycan Milletvekili Paşayeva gözyaşlarını tutamadı

07.04.2011
84
Azerbaycan Milletvekili Paşayeva gözyaşlarını tutamadı

Boluda belediye tarafından içerisinde Har-ı Bülbül Çiçeği anıtının bulunduğu Karabağ Parkının açılışına katılan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva gözyaşlarını tutamadı.

İHA

Boluda Borazanlar Mahallesine yapılan Karabağ Parkının açılışına katılan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva konuşması sırasında duygu dolu anlar yaşayarak gözyaşlarını tutamadı. Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, milletvekili Ganire Paşayeva ve davetlilerin katıldığı açılış töreninde konuşan Paşeyava, Hocalı katliamını unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirterek, Bu park, bu anıt her zaman bir bilinç verecek. Anıtın üzerinde yazılı olan Karabağ toprağı bizim Vatan toprağımızdır. Boluluların da Türkiyedeki insanımızın da Azerbaycandakinin de toprağıdır ve biz onu inşallah geri alacağız. Biz ne Hocalı soykırımını unuttuk, ne unutacağız ne de unutturacağız. Bunu yapanlar adalet karşısında cevap verecekler şeklinde konuştu.

Parkın içerisinde anıtı bulunan ve heykeltraş Prof. Dr. Akif Askarov tarafından yapılan Har-ı Bülbül çiçeğine hasret kaldıklarını ifade eden Paşeyava, Bu çiçek sadece Karabağda yetişir. Azerbaycanın başka bölgelerinde de yetişmez. Ve biz bu çiçeğe hasret kaldık. İnanıyoruz ki, o gün uzakta değil. İnşallah Azerbaycan ve Türkiyemiz birlikte bir millet iki devlet olarak topraklarımızı işgalden azat edeceğiz dedi.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.