Avrupa Aslanı Kükredi

21.11.2012
84
Avrupa Aslanı Kükredi

Şampiyonlar Ligindeki temsilcimiz Galatasaray, İngiliz devi Manchester Unitedı Burak Yılmazın tek golüyle devirdi ve gruptan çıkma adına dev bir adım attı.

Karşılaşmaya mutlak galibiyet hedefiyle çıkan Galatasaray, baskılı olduğu ilk dakikalarda uzaktan şutlarla rakip kaleyi yokladı. Oyunu rakip kaleye yıkan, kanatlardan geliştirdiği ataklarla gol arayan sarı-kırmızılılar, ilk 45 dakikada bir türlü istediği pozisyonları üretemedi ve ilk yarıda golle buluşamadı.

Grupta bir üst tura çıkmayı garantileyen Manchester United, genç oyuncularla mücadele ettiği maça temkinli başladı ve orta sahada topa sahip olmaya çalıştı. Özellikle ilk yarının son 10 dakikasında daha etkili olan İngiliz ekibinin, Powellın kafa vuruşunda bir topu direkten döndü. Konuk takımın ilk 45 dakikada yakaladığı tek ciddi fırsat da bu oldu.

Karşılaşmanın ikinci yarısına çok iyi başlayan Galatasaray, üst üste geliştirdiği ataklarla gol aradı. Riera ve Melo ile girdiği pozisyonları değerlendiremeyen sarı-kırmızılı ekip, aradığı golü 54. dakikada Burak Yılmaz ile buldu ve 1-0 öne geçti. Üstünlüğü ele geçirdikten sonra savunmaya daha fazla ağırlık veren ve rakibine fazla pozisyon şansı tanımayan Galatasaray, hızlı ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalıştı. Sarı-kırmızılı takımın yine hızlı geliştirdiği bir atak sonucunda 78. dakikada Hamit Altıntopun güzel şutu üst direkten döndü. Oyunun kontrolünü elinde tutmaya çalışan ve İngiliz ekibinin son anlardaki ataklarını iyi savuşturan Galatasaray, karşılaşmadan 1-0 galip ayrılmayı bildi.

İkinci yarının ilk bölümlerinde Galatasarayın baskılı oyunu karşısında savunmada kalan Manchester United, kalesinde peş peşe tehlikeli pozisyonlar yaşadı ve Burak Yılmazın golüyle 1-0 geriye düştü. Mücadelenin son bölümünde daha etkili bir mücadele sergileyen İngiliz temsilcisi, rakip kalede istediği fırsatları bulamadı ve karşılaşmadan 1-0 yenik ayrılarak, gruptaki ilk mağlubiyetini aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

2. dakikada Amrabatın geri pasında araya giren Welbeck, ceza sahası önünde Powellı gördü. Bu futbolcunun vuruşunda savunmadan seken top kaleci Muslerada kaldı.

5. dakikada Burak Yılmazın ceza sahası dışında uzaktan sert şutunda kaleci Lindegaarddan dönen topu, savunmada Jones uzaklaştırdı.

9. dakikada Amrabatın ceza sahası dışından yerden şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

18. dakikada Hamit Altıntopun sağdan yaptığı ortada kaleci Lindegaardın uzaklaştırmaya çalıştığı top ceza sahasının sol çaprazında Amrabatın önünde kaldı. Bu futbolcunun açısını düzelterek yaptığı vuruşta, savunmaya da çarpan meşin yuvarlak kornere gitti.

21. dakikada soldan serbest atış kullanan Selçuk İnanın yaptığı ortada, ceza sahasında iyi yükselen Burak Yılmazın kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

34. dakikada Selçuk İnanın pasıyla ilerleyen Hamit Altıntopun ceza sahası önünden yerden sert şutunda, kaleci Lindegaard yatarak topu çıkardı. Daha sonra Burak Yılmaz kazandığı meşin yuvarlağı ceza sahası dışında bulunan Hamit Altıntopa verdi. Bu futbolcunun pasında ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Selçuk İnanın vuruşunda, meşin yuvarlak savunmadan geri döndü. Bu pozisyonda sarı-kırmızılı futbolcular, topun Manchester Unitedlı futbolcunun eline çarpması nedeniyle penaltı bekledi.

43. dakikada Cleverleyin soldan kullandığı korner atışında arka direkte iyi yükselen Powellın kafa vuruşunda top üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

49. dakikada Ebouenin sağdan kullandığı uzun taç atışında ceza sahasında Elmanderin kafa ile çıkardığı topa, ceza sahası dışında Rieranın yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak kaleci Lindegaardda kaldı.

53. dakikada Ebouenin sağdan ortasında, ceza sahasında altı pas önünde Melonun kafa vuruşunda, kaleci Lindegaard son anda topu üstten kornere çeldi.

54. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Selçuk İnanın sağdan kullandığı korner atışında, ceza alanında arka direkte iyi yükselen Burak Yılmaz, kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu.

59. dakikada hızlı gelişen Manchester United atağında Fletcherin pasıyla sağdan hareketlenen Welbeck, ceza sahasında Hernandezi gördü. Bu futbolcunun şutunda meşin yuvarlak Semihten döndü ve sonra kaleci Muslera topu taca attı.

61. dakikada sağdan ceza sahasına giren Ebouenin set şutunda, ceza sahasında savunmaya çarpan top kaleci Lindegaardın müdahalesiyle kornere çıktı.

78. dakikada Amrabatın pasıyla ceza yayı önünde topu kontrol eden Hamit Altıntopun sert şutunda top üst direkten döndü, ardından savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

90. dakikada Galatasaray savunmasının uzaklaştıramadığı top sonrası ceza sahasında Herdandezin vuruşunda, savunmadan seken meşin yuvarlak kaleci Muslerada kaldı.

Galatasaray, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

Kaynak: AA

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.