Avea gelirde rekora koştu

Avea gelirde rekora koştu

Aveanın geliri, yılın üçüncü çeyreğinde 816 milyon liraya ulaştı. Büyümede lokomotif güç, faturalı abonelerden geldi.

Aveanın geliri, yılın üçüncü çeyreğinde 816 bin liraya ulaştı. Büyümede lokomotif gücün faturalı abonelerden geldiğini söyleyen CEO Akdemir, abone başına konuşma süresinin ise 313 dakikaya ulaştığını kaydetti

Avea yılın üçüncü çeyreğini bir milyonun üstünde abone alımı ve abone başına 313 dakika konuşma süresiyle kapattı. Kullanıcı başına yaratılan gelirde 21.3 liraya çıkan Avea, gelirini 759 milyon liradan 816 milyon liraya çıkardı.

Yatırım ivmesi sürecek

Müşteriler için daima ellerinde gelen en iyisini hedeflediklerini belirten Avea CEOsu Erkan Akdemir, müşterilere ulaşan Avea İletişim Merkezi sayısını 900e çıkardı. Akdemir, ilk 9 ayda 590 milyon liraya ulaşan yatırım tutarının yılın tamamında 700 milyon lira olacağını belirterek, yatırım ivmesinin 2012de de devam edeceğini söyledi.
Akdemirin verdiği bilgiye göre, üçüncü çeyrekte net 300 bin yeni abone kazanan Aveanın abone sayısı 12.5 milyona ulaştı. Abone başına ortalama gelir (ARPU) ise 21.3 liraya yükseldi. ARPU, ikinci çeyrekte 20.5 lira olarak gerçekleşmişti. Toplam abone sayısının yüzde 10, faturalı abone sayısının ise yüzde 20 arttığını belirten Akdemir, büyümede lokomotif gücün faturalı abonelerden geldiğini söyledi. Bu arada Aveanın alt bayilerinin sayısı ise 6 binden 10 bine çıktı, bu bayilerde bin yeni çalışana istihdam sağlandı.

2012’ye avantajlı gireceğiz

Aveanın rekor kırmaya alıştığını dile getiren Akdemir, üçüncü çeyrekte elde ettiği sonuçların arkasındaki başarı formülünü ise şöyle özetledi: “Son 5 çeyrektir artan performansımızla kendi çeyrek rekorumuzu kırıyoruz. Hem abone başı gelirde hem de dakikada sektör liderliğimiz devam ediyor. Avea olarak aldığımız bu güzel sonuçların da etkisiyle, yılı daha da büyüyerek kapatmak ve 2012 yılına avantajlı bir giriş yapmayı planlıyoruz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.