ATA AÖF sınav sonuçları nereden öğrenilir?

02.01.2017
90
ATA AÖF sınav sonuçları nereden öğrenilir?

3 ve 4 Aralık 2016 Tarihlerinde, Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim güz dönemi vize sınavları düzenlenmişti. Ata Aöf güz dönemi vize sınav sonuçları, Atatürk Üniversitesi resmi öğrenci bilgilendirme sistemi üzerinden açıklandı. Sınav sonuçlarını öğrenme yolu ve Atatürk Üniversitesi’nin açık öğretim ile ilgili açıklamalarını haberimizde bulabilirsiniz

ATA AÖF güz dönemi vize sonuçları, Erzurum Atatürk Üniversitesi’nin, öğrencileri çeşitli konularda bilgilendirmek ve sınav sonuçlarını açıklamak amacıyla geliştirdiği Öğrenci Bilgilendirme Sistemi üzerinden görüntülenebiliyor. Öğrenci Bilgilendirme Sistemi’ne ulaşacağınız internet adresi ise obs.atauni.edu.tr. İnternet adresine erişim sağladıktan sonra yapmanız gereken, sizden istenen T.C. kimlik numaranız ve şifrenizi ilgili alanlara yazarak sisteme giriş yapmak. Bu işlemler sonrası sisteme girerek ATA AÖF sınav sonuçlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nden, Bütünleme Sınavları ve Sınav Merkezi Değişiklik İşlemleri Hakkında Açıklamalar Geldi

Açıklamada, engelli öğrencilerin engel durum güncellemesinden sınav merkezi değişikliklerinin yapılması, sınav merkezi tercihlerine kadar birçok konuda açıklamalar geldi. Açıklamanın tam metni şöyle; ‘’Değerli Öğrencilerimiz,
2016-2017 eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Bütünleme Sınavı için Sınav Merkezi Değişikliklerinin 30 Ocak 2017 Pazartesinden itibaren 01 Şubat 2017 Çarşamba günü saat 23:59’a kadar http://obs.atauni.edu.tr/ adresinden tarafınızca yapılması gerekmektedir.

Sınav merkezi tercihini belirtilen tarihler arasında gerçekleştirmeyen öğrencilerimizin, sınav merkezi tercihleri, sistem tarafından otomatik olarak belirlenecektir ve daha sonra değişiklik yapılmayacaktır. Ayrıca Engelli öğrencilerimiz için engel durumlarını güncellemeleri önem arz etmektedir. 30 Ocak 2017 – 01 Şubat 2017 tarihlerinden sonra herhangi bir sınav merkezi değişikliği yapılmayacaktır.’’

2016 2017 eğitim öğretim yılı süresince düzenlenecek ara sınavların soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ile ilgili yapılan açıklama ise şöyleydi;

Değerli Öğrencilerimiz,

‘’2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı A Grubu kitapçıkları ve cevap anahtarlarına lms.atauni.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Soru itirazlarınızı 0442 236 17 16 nolu faks numarasına 3 iş günü(13 Aralık 2016 tarihine kadar) içerisinde ders adı, soru numarası ve gerekçesini belirterek bildirebilirsiniz.’’

Soru itirazları için belirlendiği belirtilen soru itiraz tarihi, her eğitim öğretim dönemi ve her ara sınav döneminde güncellenerek açıklanacaktır.

Öğrenci Bilgi Sistemi Şifresi Unutulduğu Takdirde Ne Yapılabilir?

Şifrenizi unutmanız ve bu nedenle Öğrenci Bilgilendirme Sistemi erişiminde sıkıntı yaşamanız halinde ise Erzurum Atatürk Üniversitesi’nin bu yıl kullanıma sunduğu bir yenilik sayesinde, şifre yenileme işleminizi sorunsuz bir şekilde halledebiliyorsunuz. Şifremi unuttum seçeneğine tıklamanız halinde, sistem sizden çeşitli kimlik bilgileri isteyecek, bu bilgileri istenilen ilgili alanlara girmeniz durumunda, şifrenizi güncelleyebilirsiniz.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sınav Takvimi

ATA AÖF sınav takviminin de açıklanmasıyla bahar tarihi ara sınav dönemleri ve final tarihleri de belli oldu. ATA AÖF güz dönemi sınav sonuçlarının da açıklanmasının ardından, ATA AÖF final sınavlarının tarihi öğrenciler arasında merak konusu olmuştu. Vize sonuçları dersleri geçmeye yeterli olmayan öğrenciler için ATA AÖF final sınavlarının tarihleri ayrı bir önem kazanmıştı. Yapılan sınav takvimi açıklamasına göre, ATA AÖF final dönemi sınav tarihleri 14 ve 15 Ocak 2017 olarak belirlendi. Bahar dönemi ara sınavları 15 ve 16 Nisan 2017 tarihlerinde, bahar dönemi final sınavları ise 27 ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Tek ders sınav tarihi ise 15 Temmuz 2017 olarak belirlendi.

Atatürk Üniversitesi Sınav Takvimi açıklamaları ve sınav tarihleri bu şekildeyken, tek ders sisteminin değişebileceği konuşulmaya başlandı. Herhangi bir dersten başarısız olunması durumunda girilecek olan tek ders sınavlarının, 3 ders olarak değiştirilmesi gündemde. Anadolu Üniversitesi, 3 ders sistemine geçileceğini resmi sitesinden duyurmuştu, böylelikle 3 ayrı dersten başarısız olan öğrenci, bu üç ders için tek ders sınavlarına girip başarılı olması halinde dönem tekrarı yapmaktan kurtulacak. Böylelikle, sene uzatmadan mezun olan öğrenci sayısının artması ve dönem tekrarı yapmak zorunda kalan öğrenci sayısının azaltılması amaçlanıyor. Atatürk Üniversitesi’nin tek ders sistemini 3 ders sistemi olarak değiştirip değiştirmeyeceği ise, yaşanan bu gelişmelerden sonra merak konusu oldu.

Açık Öğretim Fakültesi Ders Geçme Notları ve Mezun Olma Şartları Neler?

Bir öğrencinin açık öğretim fakültesinden mezun olabilmesi için, bütün dersleri başarılı bir notla tamamlamış olması, FF notuna sahip dersi olmaması ve agno’sunun en az 2.00 olması şartları vardır, bu şartların hepsini yerine getiren aöf öğrencileri, kayıtlı oldukları aöf bölümünden mezun olmuş sayılırlar.

Dersten geçmek için ise, sınavına girilen dersin başarı oranları esas alınarak harf notu verilir. Başarı oranı yüksek derslerde CC harfi ile dersi geçmek için daha yüksek nota ihtiyaç varken, başarı oranı çok düşük derslerde, 100 tam puan üzerinden 30 veya 35 puan almış bir öğrenci, başarılı sayılabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.