Arsenal Barcelona maçı canlı izle

16.02.2011
79
Arsenal Barcelona maçı canlı izle

Arsenal Barcelona Maçını canlı izle Arsenal Barcelona maçı seyret Arsenal Barcelona maçı canlı izle Arsenal Barcelona macı izle

Arsenal Barcelona maçı canlı izle Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turunun en dikkat çeken karşılaşması Arsenal ile Barcelona arasında oynanacak olan müsabaka. Yenilmez Armada sıfatını sonuna kadar hak edecek bir futbol ortaya koyan Barça ile İngiliz devi Arsenal’ın bu müthiş buluşmasından önce son duruma bir göz atalım…

Arsenal

Ev sahibi olmanın avantajı ile sahaya çıkacak Arsenal’da taraftarla ve kulüp için en sevindirici haber oyun kurucu mevkinde forma giyen Samir Nasri’nin sakatlığının iyileşmiş olması. 30 Ocak’ta oynanan FA Kupası maçında arka adalesinden sakatlanan 23 yaşındaki Fransız futbolcu bu karşılaşma öncesinde kadroya dahil edildi. Nasri bu sezon Topçular’ın en çok gol kaydeden ismi konumunda bulunuyor 14 golle.

Nasri’nin vatandaşı teknik direktör Arsene Wenger, futbolcunun kadroya alındığını ve maça başlayacak 11’e bugün karar vereceğini söyledi. “Risk almayacağım. Onu kadroda görmek de iyi bir haber” diyen Wenger, “Düşündüğümden daha hızlı iyileşti üç hafta deniyordu ancak iki haftada oynayacak durumda” ifadelerini kullandı.

Kasığından sakatlığı geçen Tomas Rosicky’nin oynamasında bir sakınca bulunmazken, milli takımda baldırından sakatlanan Abou Diaby oynayamayacak. Bacary Sagna cezalı olduğundan yerine Emmanuel Eboue’nin oynaması bekleniyor.

Barcelona

Kaptan Carles Puyol tendinit sorunu yüzünden bu akşamki maçta takımdaki yerini alamayacak. Son birkaç haftadır bu sorunla mücadele eden Puyol, iyileşme ihtimaline karşılık geçen hafta sonu oynanan ve 1-1 berabere sonuçlanan Sporting maçında da forma giymemişti. İspanyol dışındaki tek eksik ise Jeffren.

Muhtemel ilk 11’ler:

Arsenal: Wojciech Szczesny, Gael Clichy, Sebastien Squillaci, Laurent Koscielny,Kieran Gibbs, Andrei Arshavin,Cesc Fabregas, Alex Song, Jack wilshere, Theo Walcott, Robin van Persie.
Barcelona: Victor Valdes, Dani Alves, Gerard Pique, Eric Abidal, Maxwell, Xavi, Sergio Busquets, Andres Iniesta, Pedro, Lionel Messi, David Villa.
Hakem: Nicola Rizzoli (İtalya).

Neden Arsenal?

İngilizler 18 gol ile bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde en çok gol kaydeden takım.

İngiltere dışından hiçbir Avrupa takımı 2003’ten bu yana Topçular’ı Londra’da mağlup edemedi. En son Eylül 2003’te Inter 3-0 galip gelmişti. 36 maçlık seride tek mağlubiyetler Chelsea ve Manchester United’tan geldi.

Emirates’te, Şampiyonlar Ligi’nde oynanan 33 maçta sadece Barcelona ve Manchester United birden fazla gol üretebildi. 21 takım ise hiç gol bulamadan evinde döndü.

Grup maçlarında Arsenal kaleye gönderdiği şutların yüzde 63’ünde isbaet bularak bu alanda en yüksek oranı yakalayan takım oldu.

Neden Barcelona?

Barcelona kalesi grup maçlarında sadece sekiz şuta hedef oldu. Bu, Barça savunmasının kalitesini de gözler önüne seriyor.

İspanyol ekip son üç sezon Devler Ligi’nde yarı final gördü.

Lionel Messi son 11 Devler Ligi maçında 13 gole imza attı.

Arsenal ve Barcelona Avrupa’da daha önce üç kez karşılaştılar. 1999-2000’de grupta eşleşen ikili, 2006 finalinde ve geçen yılın çeyrek finalinde de karşılaştı ve kazanan hep İspanyol ekip oldu.

Arsenal son sekiz Şampiyonlar Ligi müsabakasının sadece birinde gol yememeyi başardı.

Neden izlenmeli?

Arsenal ve Barcelona Avrupa’da daha önce üç kez karşılaştılar. 1999-2000’de grupta eşleşen ikili, 2006 finalinde ve geçen yılın çeyrek finalinde de karşılaştı ve kazanan hep İspanyol ekip oldu. Arsenal’in kazanma zamanı geldi mi?

Sert maç?

İki takım arasındaki beş maçın üçünde kırmızı kart çıktı.

Arsenal evinde oynadığı son 11 Devler Ligi maçının sekizinde penaltı kazandı.

Bahis oranları

Arsenal: 3.40
Berabere: 3.30
Barcelona: 1.65

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.