Araç sorgulamasını plaka ile nasıl yaparım?

08.07.2016
78
Araç sorgulamasını plaka ile nasıl yaparım?

Araç sorgulamasını plaka ile nasıl yaparım? Araç sorgulama işlemlerini araca ait plaka ile gerçekleştirmeniz mümkündür. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri ikinci el araç piyasasında önemli bir noktadadır. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerini nasıl yapacağınızı haberimizde paylaşmış bulunuyoruz.

İnsanların kişisel ihtiyaçlarından biri de ulaşım araçlarıdır. Bu ulaşım araçları sayesinde evlerine, iş yerlerine yada herhangi bir yere gitme arzusu daha kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Toplu taşımaya göre kişiye ait olan ulaşım araçları daha konforlu ve daha rahat olduğu için insanlar tarafından daha çok tercih edilmektedir. Kimi insanların alım gücü olduğu için 0 kilometre araç almaya yönelirler. Bu biraz daha rahat ve konfor anlamına gelmektedir. Ancak ikinci el araç alımında da bu duruma rastlamak olasıdır. Çünkü bir yaşında olan araçta ikinci el olarak geçmektedir ve bu yüzden alım gücü iyi olmayan vatandaşlar ikinci el araç almaya yönelirler. İkinci el araçlar yaşlarına ve özelliklerine göre fiyat aralıklarında satılmaktadır. İnsanlar bütçesine uygun bir ikinci el araç beğendiklerinde almanın yolunu tutarlar. İkinci el araç almanın belli bir kuralı vardır. Alacak olduğunuz aracın plakası üzerinden aracın daha önce kaza yapıp yapmadığını borcunun olup olmadığı gibi bilgilere ulaşmanız mümkündür. Bu işlem için araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi ikinci el araç alıcılarının yardımına yetişmektedir.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi için yapmanız gereken işlem e Devlet sistemine giriş yapmak olacaktır. e Devlet sistemi bildiğiniz üzere devletimizin resmi internet sitesidir. e Devlet sistemi ülkemizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının internet sitelerini bünyesi altında barındırmaktadır. Bu sayede vatandaşlar yapacak oldukları resmi işlemleri şubelere gitmeden internet üzerinden basit bir şekilde gerçekleştirme imkanı vardır. e Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için e Devlet sistemine üye olmanız gerekmektedir. Bu üyelik işlemini gerçekleştirmek için yapmanız gereken tek işlem PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır. Bu isteğiniz karşılığında vezne görevlisi size T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan e Devlet şifresi verecektir. Almış olduğunuz şifre karşılığında PTT şubesi sizden 2 TL tutarında işlem ücreti talep etmektedir. Almış olduğunuz şifre ve T.C. kimlik numaranız ile e Devlet sistemine giriş yaparak resmi işlemlerinizi gerçekleştirme imkanına sahipsiniz. e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınız da sizden kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanızı ve PTT şubesinden almış olduğunuz şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz şifreyi değiştirmeniz istenecektir. e Devlet sistemi üzerinden yapılan resmi işlemlerden biri de araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemidir. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için yapmanız gereken tek işlem internet üzerinden e Devlet sistemine giriş yaparak sayfa üzerinde bulunan arama sekmesine araç sorgulama ve plaka sorgulama yazmanız halinde basit bir şekilde araç sorgulama ve plaka sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Sizde ikinci el araç almak istiyor ve aracınız hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız araç sorgulama ve plaka sorgulama işleminden faydalanabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.