Araç plaka sorgulama, hasar kaydı ve tramer sorgulama nasıl yapılır?

26.09.2015
79
Araç plaka sorgulama, hasar kaydı ve tramer sorgulama nasıl yapılır?

Araç plaka sorgulama, hasar kaydı ve tramer sorgulama nasıl yapılır? Araç sorgulama, plaka ve hasar kaydı sorgulama işlemlerinizi online gerçekleştirebilirsiniz. Araç sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve araç sorgulama işlemi hakkında detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

İnternetten artık pek çok kamu işlemini sadece birkaç dakika süren işlemler ile gerçekleştirebilme kolaylığından yararlanılabiliyor. Dijital teknolojilerin her geçen gün daha fazla hayatın içerisinde kendisine yer bulduğu bugünlerde internet üzerinden son derece pratik bir şekilde araç sorgulama gibi pek çok alanda önemli avantajlar ve kolaylıklar sağlayacak hizmetlerden yararlanabilme imkanına sahip olunabiliyor. Dijital platform üzerinde kamu kurumları tarafından hizmete açılan online kamu hizmet uygulamaları sayesinde artık çok geniş bir kapsamda kamu işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabildiğinden son yıllarda kamu işlemlerinde dijital hizmet portalları çok daha fazla ağır basmaya başladı. Bu kapsamda dijital dünyada son derece aktif hizmet politikası ile birlikte ön plana çıkan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün dijital hizmetleri araç sürücülerine ve sahiplerine önemli kolaylıklar ve avantajlar sağlıyor.

ARAÇ SORGULAMA HAKKINDAAYRINTILI BİLGİ!
HASAR KAYDI SORGULAMA VE DETAYLAR!
TRAMER SORGULAMA İÇİN DAHA FAZLA BİLGİ!
Dijital platform üzerinde yer alan ve dijital dünya üzerinde vatandaşa hizmet veren tüm kamu hizmetlerini tek bir çatı altında bir araya getiren e-devlet sistemi üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü’nde online plaka sorgulama hizmetinden yararlanabilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle de bir aracın plaka bilgisinden yasal olan tüm bilgilerini her bir ayrıntısı ile birlikte görüntüleyebilme imkanı sunmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün e-Devlet sistemi içerisinde yer alan bu online hizmet uygulaması vatandaşlar tarafından son derece sık ve yoğun biçimde kullanılıyor. Son yıllarda mobil akıllı cihazlar ile birlikte de internetin yaşamın her alanında insanların yanında bulunuyor olması ve özellikle de internet üzerinde yer alan araç sorgulamatarzı online kamu hizmet uygulamalarının vatandaşın kamu işlemlerinde önemli kolaylıklardan yararlanabiliyor olması, son yıllarda çok daha yoğun ve sık bir şekilde b u online hizmet uygulamalarının tercih edilmesine yol açıyor.

İnternet üzerinde yer alan e-Devlet sistemi içerisindeki Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online araç sorgulama hizmetinden yararlanabilmek için vatandaşların öncelikli olarak güvenli işlem için sisteme yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak, giriş yapmaları gerekiyor. Dijital platform üzerinde turkiye.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabilen e-Devlet sisteminin ana sayfasında bulunan sisteme giriş penceresinden giriş işlemleri yapılabiliyor. Bu giriş işlemleri esnasında ise vatandaş ‘e-Devlet şifresi ile giriş’,’mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ şeklinde farklı yüksek güvenlikli giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanabiliyor. E-Devlet sistemi içerisinde ise araç sorgulama hizmeti e-hizmetler kategorisi altında yer alıyor. Vatandaşlar sadece araç plaka bilgisi ile aracı çalıntı olup, olmadığı bilgisini e-Devlet sisteminden öğrenebiliyor.

İnternet üzerinde yapılabilen bir diğer sorgulama olan araç hasar kaydı sorgulama işlemi ile de vatandaşın araç ticaretlerinde daha güvenilir işlem yapabilmesine olanak veriyor. Bu sebeple de vatandaş, sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi resmi web hizmet portalındaki ‘Kaza Tespit Tutanağı’ sayfasından online araç hasar kaydı sorgulama işlemini her araç ticaretinde gerçekleştirmeyi tercih ediyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sayfada kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.