AÖF kayıtları ne zaman bitiyor?

02.09.2016
70
AÖF kayıtları ne zaman bitiyor?

31 Ağustos 2016 tarihinde başlayan AÖF Kayıt işlemlerini gerçekleştirmek isteyen adaylar AÖF Kayıtlarını ilk olarak internet sitesi üzerinden yapmalıdır. Peki AÖF kayıt işlemi ne zaman son buluyor. AÖF kayıtları ve sınav hakkında ayrıntılı bilgi haberimizde!

AÖF Nedir?
1982 yılında kurulmuş olan Açıköğretim Fakültesi uzaktan eğitim yöntemiyle 34 yıldır hizmet vermektedir.Açıköğretim fakültesi genellikle örgün eğitimin yanı sıra ikinci bir üniversite okumak isteyen adaylar tarafından tercih edilmektedir. Bu sayede öğrenciler başarılı olmaları koşuluyla aynı anda iki diplomaya birden sahip olabilirler. Aynı zamanda yaş şartı bulunmadığı için dileyen herkes AÖF Kayıt yaptırarak farklı bölümlerde eğitim alabilmektelerdir. Ülkemizde Açıköğretim Fakültesi olarak hizmet veren 3 üniversite bulunmaktadır. Bu üniversiteler; Anadolu Üniversitesi (Eskişehir), Atatürk Üniversitesi ( Erzurum) ve İstanbul Üniversitesidir.

AÖF SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Açıköğretim Fakültesi Kayıt Tarihleri

AÖF tarafından yapılan duyuru ile adayların AÖF Kayıtlarını 31 Ağustos 7 Eylül tarihleri arasında yapmaları gerektiği bildirilmiştir. Kayıt işlemleri için öncelikle internet üzerinden ön kayıt işleminin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Mazeretli kayıtlar için ise belirlenen tarih 8 Eylül 2016 dır.

AÖF Kayıtları Nasıl Yapılır?

Adaylar ön kayıt için http://kayit.anadolu.edu.tr adresini kullanacaklardır. Açılan sayfadan “ÖSYS Yeni Kayıt” bağlantısı seçilmelidir. Ön kayıtlarını gerçekleştiren adayların kayıt belgesini yazıcıdan çıkarttırıp saklamaları önemlidir. Aynı zamanda adaylar başvuru ücretlerini belirlenen bankalar da bulunan hesap numaralarına yatırmalı ve dekontlarını teslim almalıdırlar. Ancak kayıt için bunlar yeterli değildir. Kayıt belgelerinin AÖF bürolarına teslim edilmesi gereklidir. Adayların kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için 03 Eylül 2016 Cumartesi günü AÖF büroları hizmet vermeye devam edeceklerdir.

AÖF Kayıt için Gerekli Belgeler Nelerdir?

İnternet Başvuru Belgesi ( ön kayıt esnasında yazıcıdan aldığınız belge)
Fotoğraflı – İmzalı Form ( internet üzerinden aldığınız forma fotoğrafınızı yapıştırmanız gerekmektedir bu işlem için AÖF bürosunda görevliden yardım alabilirsiniz, aynı zamanda formu tükenmez siyah kalem kullanarak imzalamalısınız)
Öğrenim Belgesi ( lise veya lise dengi herhangi bir kurumdan mezun olduğunuzu gösteren belgeyi ( diploma ) teslim etmeniz gerekmektedir.
Fotoğraf ( kayıt için 4 adet 4,5*6 boyutlarında fotoğraf gereklidir.)
Askerlik Durum Belgesi ( Sadece erkek adaylar için geçerli bir koşuldur, e devlet üzerinden temin edilen belgeler verilebilir)
Adaylar kayıt işlemlerini herhangi bir sorun yaşamamak adına son günlere bırakmamalıdırlar. 8 Eylül tarihinden sonra yapılan başvurular kurum tarafından dikkate alınmayacaktır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.