Anayasa Değişikliği Tamamlandı

17.03.2010
71
Anayasa Değişikliği Tamamlandı

AKP’li Bozdağ: ‘Anayasa değişiktigine son şekli verildi ve muhalefetle görüşeceğiz’ dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, hukukçu bazı bakan ve milletvekilleri ile bugün Anayasa değişikliklerine son şeklini vermek üiçin toplandı. Toplantının ardından, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, “Son şekli verildi. Muhalefetle görüşeceğiz” dedi. CNN TÜRK’e konuşan İçişleri Bakanı Beşir Atalay da, ”Pakette sürprizler var” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina’da yapılan toplantı, yaklaşık dört saat sürdü.

Hükümet pakete bugün son noktayı koydu. AK Parti Grup Başkanvekili, “Muhalefetle görüşeceğiz” dedi.

Yargı krizinin ardından çalışmalarına başlanan Anayasa paketinde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yapısının değişmesini de öngören yargı reformu başı çekiyor.

Paketteki düzenlemelerle parti kapatılmasının zorlaştılması, Yüksek Askeri Şura kararlarına yargı yolu açılması da öngörülüyor.

Toplantıya, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Cemil Çiçek ve Bülent Arınç, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik katıldı.

Hükümet herkesin katkısını istiyor

Bu arada, Başbakanlık’taki Anayasa toplantısı sürerken, o toplantıya giren Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek bir ara Meclis’e gitti. Çiçek, çalışma biter bitmez muhalefetten randevu isteneceğini açıkladı, “Anayasa meselesi herkesin katılımına açık bir konudur” dedi.

Çiçek, Anayasa çalışmasında katılımı önemsediklerini vurguladı, ve “Herkesin katkısını almak istiyoruz. En başta siyasi partilerimizin” dedi.

Çiçek, konuyu sivil toplum kuruluşlarına da taşıyacaklarının da mesajını verdi. Bakan Çiçek, “TÜSİAD’ın, Odalar Birliği’nin çalışmaları vardı. Onların katkılarını da önemsiyoruz” diye konuştu.

Cemil Çiçek, Meclis’ten ayrıldıktan sonra yeniden Başbakanlık’taki toplantıya girdi

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.