Alprazolam İlacının Yan Etkileri

03.02.2011
77
Alprazolam İlacının Yan Etkileri

Alprazolam panik atak, panik bozuklukları ve diğer anksiyete sorunlarının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.

Ayrıca depresyon ve premenstrual sendrom tedavisinde de kullanılan ilaç bağımlılık yapıcıdır ve bu nedenle bazı sağlık sorunlarına neden olabilir. İlaç mutlaka doktor kontrolünde alınmalıdır. Bu şekilde yan etkiler en aza indirilebilir.

İlacın yan etkileri bazı kişileri etkilerken diğerlerini etkilemeyebilir. Bu yan etkilerden bazıları baş dönmesi, denge bozukluğu, konuşmada bozukluk olarak ortaya çıkar. Ciddi boyutlardaki yan etkileri önlemek için ilacın doktorun tavsiyelerine uyularak alınması gerekmektedir. Ayrıca ilacı kullanırken alko tüketimi kesilmeli veya azaltılmalıdır.

İlacın diğer yan etkileri arasında uykusuzluk, iritasyon, aşırı terleme, ağız kuruluğu ve kilo ve iştah durumunda değişiklik yer almaktadır. Bu belirtiler ile genellikle kolaylıkla baş çıkılabilir. Bununla birlikte bu belirtiler kişinin yaşamını olumsuz yönde de etkileyebilir. Özellikle uykusuzluk kişiyi gün boyunca negatif etkiler.

İshal, idrar problemleri, kas spazmları, görüş bozuklukları ve libido düşüklüğü, mide bulantısı, kusma, kabızlık, karın ağrıları, yorgunluk ve halsizlik de daha az rastlanılan yan etkiler arasında yer almaktadır. Eğer bu yan etkilerden bazıları uzun süreli gözlemlenmeye başlarsa mutlaka bir doktora görünülmelidir…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.