Alkol Rehabilitasyonu İle İlgili Bilgiler

15.02.2011
80
Alkol Rehabilitasyonu İle İlgili Bilgiler

Alkolizm alkol bağımlısı bazı kişilerin karşı karşıya kaldığı oldukça zor bir rahatsızlıktır.

Bağımlılık bazı durumlarda ileri seviyelerden olabilir. Alkol bağımlısı bazı kişilerin yaşamları tamamen alkol kontrolünde ilerler. Bu rahatsızlık tamamen iyileştirilemez. Bununla birlikte bazı rahabilitasyon tedavileri kişinin alkol alımına karşı olan direncini arttırabilir. Alkol rehabilitasyonu alkol bağımlısı herkes için uygulanabilir. Tedavi ile aşırı alkol kullanımının altında yatan duygusal, fiziksel ve mental nedenler çözüme kavuşturulmaya çalışılır.

Alkok rehabilitasyon tedavisi türleri kişinin kişisel seçimine bağlı olarak değişir. Belli bir tedavi yöntemi bir hastanın iyileşmesini sağlarken başka bir hasta için olumlu sonuçlar vermeyebilir. Başarılı bir alkol tedavisi kişinin yapısını ve ne istediğini göz önünde bulunduran bir tedavidir. Alkol rehabilitasyonunun başarılı sonuçlar verebilmesi için kişinin eldinden geleni yapması gerekir. Kişi kendi kendisini rehabilistasyona ihtiyacı olduğuna ikna ettiğinde iyileşme süreci başlar. Bu noktadan sonra hasta alkolü bırakabilmek için oldukça büyük çaba sarfetmeye hazırdır. Alkol bağımlısı kişiler alkol alımına karşı dirençli olmayı öğrenmelidirler. Rehabilistasyon süreci zorlu geçebilirve bazı yoksunluk belirtileri ortaya çıkabilir.

Tedavi yöntemleri mutlaka rehabilitasyon merkezlerinde uygulanmalıdır. Bu merkezlerde hasta profesyonel yardım alabilir ve aynı zamanda duygusal destek de görür. Birçok alkol rehabilitasyon merkezi farklı tedavi programları önermektedir. Hasta alkolsüz yaşamayı mutlaka öğrenmelidir. Aksi taktirde tedavi yöntemleri başarılı olamaz..

Bazı rehabilitasyon tedavileri kişinin belli bir süre rehabilitasyon merkezlerinde yatırılmasını gerektirebilir. Bazı tedavi yöntemleri ise ayakta tedaviyi gerektirir. Eğer kişi bu süreçte ailesi ile beraber olmak istiyorsa ayakta tedavi yöntemini seçebilir. Ayakta tedavi olmayı seçen hastalara bazı grup terapisi ve danışma terapisi programları verilir. Bunun yanı sıra bağımlılığı ciddi boyutlarda olan kişiler için ayakta tedavi iyi bir yöntem değildir. Bunun yerine rehabilitasyon merkezinde tedavi daha oumlu sonuçlar vermektedir…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.