ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

19.12.2016
76
ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

18 Aralıkta yapılan ALES sınavının ardından heyecanlı bekleyiş başladı. Adaylar ALES soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağını merak ediyor. ALES sınav sonuçlarının ise on beş gün içerisinde ÖSYMnin internet sayfasından açıklanması bekleniyor

Binlerce aday Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi için dün sınava girdi. Sınavın ardınan adaylar merakla soru ve cevapları merak ediyor. ALES soru ve cevaplar ise henüz açıklanmadı. ALES sonuçları, açıklandığı günden itibaren üç yıl boyunca geçerli olacak.

ALES SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYMnin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

ALES SINAV İTİRAZLARI

ALES sonuçları açıklandığı günden itibaren adaylar on gün içerisinde itiraz hakkını elde ederler. Gerçekleşecek olan bu on gün, sınav sonuçlarının açıklandığı günden bir gün sonra başlayacaktır. Sınav ve yerleştirme sonuçlarının incelenmesini isteyen adayların bu günler içerisinde Genel Amaçlı Dilekçe örneğine gerekli bilgileri girdikten sonra merkezlere başvurmaları gerekmektedir.

Eğer ALES soruları ile ilgili herhangi bir itirazınız bulunuyorsa, sınavın ardından geçen bir gün ile birlikte bugünden sonra geçecek olan üç gün içerisinde sınav sorularına itiraz edebilme hakkına da sahip olursunuz.

Yapılacak olan her türlü itiraz, adayın elinde yer alan dava açabilme hakkı için geçerli olan on günlük zaman aşımı süresini durdurması mümkün değildir. Adayların inceleme masraflarının karşılığını da Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi hesabına yatırmaları ve yatırılan bu ücrete karşılık bir dekont almaları gerekmektedir. Alınan bu dekontun da gönderilecek olan dilekçeye eklenmesi adayların yapması gereken bir diğer şeydir. Dilekçenin ÖSYM sınav hizmetleri daire başkanlığı 06800 bilkent / Ankara adresine ulaştırılması gerekmektedir. Süre hesabına ÖSYM Genel Evrak kaydına ilişkin olarak giriş tarihi esas alınacak olup, süresi geçtikten sonra yapılacak olan itirazların, üzerinde adaya ait kimlik numarası, adres, evrak referans numarası vb. bilgilerin eksik olduğu, imzalanmayan, beraberinde banka dekontu bulunmayan dilekçelerin ise işleme alınmayacağı ve cevaplanmayacağı da bilinmelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.