Akşam namazı nasıl kılınır ?

20.05.2018
79
Akşam namazı nasıl kılınır ?

İslam dünyasında Müslümanların günde 5 defa gerçekleştirmesi farz olan namaz kılma ibadeti, sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı olmak üzere gün içerisinde vakitlere ayrılmıştır. Akşam namazı vakti güneşin batmasıyla şafağın kaybolmasına kadar geçen süredir.Peki akşam namazı nasıl kılınır?

Namaz nedir?

Namaz İslam dünyasının sabah, öğlen, ikindi, akşam ve yatsı olmak üzere 5 vakit gerçekleştirdiğimiz ibadetlerimizin en önemlisidir. Gerçekleştirilen ibadetler Müslümanların temel farzlarından birisidir. Cuma namazı, ramazan bayramı ve kurban bayramı namazları sadece cemaat ile birlikte kılınan namazlardır. Ayrıca cuma namazı sadece erkeklerin kılmak ile yükümlü olduğu namazdır.

Akşam namazı

Akşam namazı 5 farzdan oluşmaktadır. Bunlar 3 rekat farz ve 2 rekat sünnettir. Akşam namazının ilk rekatını kılmaya başlarken üç rekat farzın kılınmasına niyet edilir ve Allahı Ekber diyerek namaza başlanır. İlk olarak Sübhaneke duası okunur ve euzu besmele çekilerek Fatiha suresi okunur. Fatiha suresinin ardından Kur’anı Kerimde geçen bir sure okunur ardından Rükûya gidilir. İki defa secdeye gidilir ve namazın ilk farzı kılınmış olur. Namazın ikinci farzında ayağa kalkılarak kıyama durulur ardından besmele çekerek Fatiha suresini okunur. Fatiha süresinin ardından Kur’an’ı Kerimde yer alan bir sure okunur Rükûya gidilir ve iki defa secdeye gidilir. İkinci gittiğimiz secdeden sonra oturarak ettahiyyahu suresi okunur. Kılınan 2. farzdan sonra 3. farz kılınmaya başlanır ve ilk olarak kıyama durulur, besmele çekilir ve ardından Fatiha suresi okunur. Rükûya gidilir, iki defa secdeye gidilir ve ikinci secdeye gidişten sonra oturarak Ettahiyyahu, Allahümme Salli, Allahümme Barik ve Rabbena duaları okunur. Ardından sağa ve sola selam verilerek namazın farzı tamamlanır. Akşam namazının iki rekat sünnetinin kılınması için 1. rekatta iki rekat sünnetin kılınması için niyet edilir ve Allahu Ekber diyerek namaza başlanır. Sübhaneke duası okunur ardından euzu besmele çekilerek Fatiha suresi okunur ve Kuranı Kerimde geçen bir sure okunarak Rükûya gidilir. Rükûnun ardından iki defa secdeye gidilir. Sünnetin ikinci farzında kıyama gidilir. Besmele çekilir ve Fatiha suresi okunur ardından Kur’an’ı Kerimde geçen sure okunur Rükûya gidilir ve iki defa secdeye gidilir. Secdede oturarak Ettahiyyahu, Allahümme Salli, Allahümme Barik ve Rabbena duaları okunur. Sağa ve sola selam vererek akşam namazını tamamlanır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.