AKPde Zorlu Süreç Başladı

05.12.2010
80
AKPde Zorlu Süreç Başladı

Genel seçim hazırlıklarına girişen AK Parti’de, milletvekilleri için zorlu süreç de başladı.

Genel seçim hazırlıklarına girişen AK Parti’de, milletvekilleri için zorlu süreç de başladı. Çok aşamalı bir sınav maratonunu andıran süreçte ilk etapta vekiller, teşkilatlara soruldu.

AK Parti yönetimi, bir yandan seçim sırasında sandık müşahidi olarak görev yapacak partilileri belirleyerek eğitimden geçirirken, diğer yandan da her ilde teşkilat bazında yapılacak çalışmaların startını da verdi.

Genel merkezin, “yeni” milletvekili aday tespitine ilişkin kuralları belirlediği toplantıları sürerken, mevcut milletvekilleriyle ilgili süreç de işletilmeye başlandı. Bu çerçevede Teşkilat Başkanlığı’nın, tüm illerdeki parti yöneticilerini telefonla arayarak milletvekilleri hakkında nabız tuttuğu öğrenildi.

BİR TÜR ‘KARNE’

İl başkanları ve ilçe başkanları başta olmak üzere teşkilat yöneticilerine yönelik yapılan ankette, o ilin mevcut milletvekilleriyle ilgili görüş ve düşüncelerinin sorulduğu belirtildi. Yapılan anket sonucu hazırlanacak rapor ile teşkilatların hangi milletvekilinden memnun olup hangisinden memnun olmadığı ortaya konacak. Teşkilat anketi, yola devam edilebilecek milletvekilleri için belirleyici unsurlardan biri olarak adaylık tespiti sırasında değerlendirmeye tabi tutulacak.

DEVAMSIZLARI UYARMIŞTI

Başbakan Erdoğan, bir süre önce yaptığı çıkışla, yeni milletvekili listesini belirlerken, “Meclis’e devam” kriterinin çok önemli olacağı mesajını açıkça vermişti…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.