Ağız Hijyeninde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

15.02.2011
97
Ağız Hijyeninde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Yetersiz ağız hijyeni hem ağızınızda hem vücudunuzun diğer bölümlerinde sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına yol açabilir.

Birçok kişi malesef genç yaşlarda düzenli ağız kontrollerini ihmal etmektedir. Bununla birlikte ilerleyen yaşla beraber dişlerde de bazı doğal sorunlar ortaya çıkmaya başlar. Bu noktada kişinin ağız hijyeni sağlıklı dişler ve sağlıklı bir ağızın korunmasında büyük önem taşır.

Genellikle dişlerin günde üç kere fırçalanması tavsiye edilir. Bu nedenle her öğünden sonra dişlerin fırçalanması ağız sağlığı için önemlidir. Dişlerin fırçalanmasından sonra diş ipi yapmak da oldukça önemlidir. Yemek artıklarının sadece diş fırçalayarak temizlemek mümkün değildir. Diş fırçası diş aralarını tamamen temizleyemez. Bu nedenle diş fırçasının ulaşamadığı diş aralarının diş ipi ile temizlenmesi gerekir.

Gargara da bakterilerin temizlenmesinde oldukça etkilidir ve aynı zamanda nefesinizin ferah kokmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra düzenli olarak diş doktoruna giderek dişlerin temizletilmesi de oldukça gereklidir. Bazen ağızdaki mikroskobik bakterileri temizlemek oldukça zor olabilir. Bu nedenle düzenli olarak diş doktorunuza dişlerinizi temizleterek ağız sağlığınıza daha fazla dikkat etmiş olursunuz.

Yediğimiz besinlerin de ağız sağlığımız üzerinde etkisi vardır. Özellikle şekerli gıdalar dişlere zarar verebilir. Bunun yanı sıra gazlı içecekler de dişleri için sağlıklı değildir. Vitamin ve mineraller bakımından zengin bir diyet dişlerin sağlığı için de büyük önem taşır. Diş gıcırdatma sorunu dişlerin çatlamasına ve kırılmasına neden olabilir. Bazı kişiler dişlerini gıcırdattıklarının farkında olmayabilirler. Bu nedenle mutlaka bir diş doktoruna gidilerek diş gıcırdatma sorununun belirtileri incelenmelidir…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.