90 Kişi Gözaltına Alındı

15.12.2009
74
90 Kişi Gözaltına Alındı
İstanbul’da kamu hastanelerinde yemek ihalelerine fesat karıştığı iddiasıyla 90kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da başlatılan ve genişletilerek Türkiye’nin bir çok ilinde eşzamanlı sürdürülen operasyonda aralarında ünlü yemek firması sahipleri ve ortaklarının da bulunduğu 90 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin, kamu kuruluşlarının anlaşmalı olduğu yemek firmalarının kamu ihalelerine fesat karıştırmak gerekçesiyle gözaltına alındıkları öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süredir izlemeye aldığı yemek firmalarına yönelik sabah saatlerinde operasyon başlattı. İstanbul dışında çok sayıda ilde de eşzamanlı yürütülen operasyonlarda ünlü iş adamları ve firma sahipleri gözaltına alındı. Mali Şube’ye getirilen iş adamları sorguya alındı.

Operasyonu yürüten mali polisin bir süreden bu yana kamu ihalelerini takip altına aldığı belirtildi. Şu ana kadar aralarında kredili yemek kartı dağıtıcısı firma sahiplerinin de bulunduğu 90 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Operasyonun mali boyutunun 100 Milyon doların üzerine çıktığı ancak kesin rakamın incelemenin tamamlanmasının ardından ortaya çıkacağı belirtildi. Operasyon kapsamında yeni göz altıların olabileceği ve sorgulanan kişi sayısının 100’ün üzerine çıkmasının beklendiği belirtildi.

Cihan

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.