30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyoruz

30.08.2011
70
30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyoruz

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Ramazan Bayramı mesajlarına bu yıl terörle mücadele damgasını vurdu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Zafer Bayramı mesajında bu topraklarda bin yıldır barış içinde yaşayan milletin birlik ve beraberliğini hiçbir gücün zedeleyemeyeceğini vurguladı. Gül, “Türkiye, teröre karşı gece-gündüz, yaz-kış demeden kararlı bir mücadele yürütmektedir” dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Dünyanın güçlü ve etkin ordularından birine sahip olan Türkiye, milli bütünlüğümüze ve güvenliğimize yönelik tehlikeleri bertaraf edecektir” şeklinde konuşurken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, adalete, hukuk devleti ilkesine, insan hak ve hürriyetlerine olan bağlılığıyla muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefine her zamankinden çok daha yakın olduğunu dile getirdi. Benzer durum Ramazan Bayramı mesajlarında da kendini gösterdi. Cumhurbaşkanı Gül, bayramların toplumu bir arada tutan en önemli yapı taşlarından biri olduğunu belirterek, birlik ve beraberliğin korunmasını, nifak sokmak isteyenlere asla fırsat verilmemesini istedi.

TERÖRE EN GÜZEL CEVAP

Çiçek, terör gibi insanlığın düşmanı olan sorunlara verilecek yanıtların, bayramların birlik ve beraberlik ruhunda gizli olduğunu belirterek, milletin tarihten getirdiği, kökleri derinlerde olan bağlarını koruyacağını ve terör badiresinden birlik ve beraberliğini sağlamlaştırarak çıkacağını vurguladı. Erdoğan, ise ‘’Bayramlar kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu, birlik ve beraberliğimizi tazeleme günüdür’’ dedi.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.