2018 Kadir gecesi ne zaman?

28.05.2018
81
2018 Kadir gecesi ne zaman?

Müslüman alemi için önemi olan birçok gecene birisi de Kadir Gecesidir. Nurlarla, rahmetle ve bol duayla gelen bu gecenin 2018 senesinde hangi güne denk geleceği vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki 2018 senesinde Kadir Gecesi hangi güne denk gelecek?

2018 senesi Kadir Gecesi hangi tarihte

Müslüman alemi için büyük önem arz eden Kadir Gecesine sayılı günler kaldı. Kadir Gecesinde hangi ibadetleri yapacağını, hangi duaları okuyacağını ve hangi namazları kılacağını araştıranlar Kadir Gecesinin hangi güne denk geldiğini merakla beklemektedir.

İslam aleminde Ramazan ayının 27. Gecesi Kadir Gecesi olarak bilinmekte ve kutlanmaktadır. Bu yıl yani 2018 senesinde Kadir Gecesi, Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı dini günler takvimince 10 Haziran pazar günü olacaktır.

Müslüman aleminin güzel dualarla beklediği Kadir Gecesinin önemi hakkında bilgi edinmek faydalı olacaktır.

Kadir Gecesinin önemi

Ramazan ayının 27. Gecesi olarak bilinen Kadir Gecesi en hayırlı gecelerin başında gelmektedir. Kadir Gecesinde dua ve tövbeler kabul edilir. Rabbimizin bize verdiği sayısız nimet ve güzelliğin farkına varmamızı gerektiren bu gece de bol bol dualar edilir, namazlar kılınır ve tövbeler edilir. Allah ondan istememizi ona sığınmamızı istemiştir. Bu isteğine karşılık Kadir Gecesinde Rabbimize sığınarak içimizden geçenleri dua ile belirterek, bilerek ya da bilmeyerek yaptığımız küçük ya da büyük tüm günahlarımız için tövbe etmemiz gerekir.

Bin aydan hayırlı olarak anılan Kadir Gecesinde melekler yeryüzüne iner. Bu yüzden evlerde kuranlar okunmalı, dualar edilmeli ve namazlar kılınmalıdır. Kuran sesini duyan melekler yeryüzüne indikçe inmeye devam ederler.

Kadir Gecesinde şeytanların insanlara kötülük ve eziyet etmeye gücü yetmez. Hayırlı gecede Müslüman alemi bütün kötülüklerden korunur ve arınır. Melekler her daim yanında olur ve gözetler.

Bu hayırlara vesile olan güzel günde ellerimizi Rabbimize açarak ailemiz ve Müslüman alemi için, ülkemiz için sağlığımız ve kariyerimiz, eğitim hayatımız ve olmasını istediğimiz birçok konu için dualar etmeliyiz. Şüphesiz ki Kadir Gecesi Rabbimiz bütün kullarının dualarını duyacak ve kabul edecektir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.