2016 Lisans KPSS sonuçları ne zaman ertelendi?

01.07.2016
82
2016 Lisans KPSS sonuçları ne zaman ertelendi?

2016 Lisans KPSS sonuçları ne zaman ertelendi? 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasında erteleme ÖSYM tarafından yapıldı. Binlerce memur adayı ÖSYM tarafından yapılan KPSS sonuçları açıklaması ertelemesinden sonra KPSS puanlarını ne zaman öğreneceğini merak ediyor. ÖSYM tarafından yapılan bu son dakika ertelemesi ve KPSS sonuçları açıklamasının yapılacak yeni tarihin ne zaman olduğu bilgileri haberde ayrıntılarıyla memur adaylarıyla paylaşılıyor.

Türkiye’de devlet dairelerinde çalışmak isteyen lisans düzeyi eğitime sahip olan vatandaşların nisan ayı içerisinde girmiş oldukları 2016 Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ilgili olarak binlerce memur adayı için 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklaması büyük bir merak ve heyecan ile devam ediyor. Binlerce yeni memur adayının katılmış olduğu 2016 sınav takviminde yer alan Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ilgili olarak sonuç açıklamasının henüz gerçekleşmemesi her geçen gün heyecanın doruk noktasına çıkmasına neden oluyor. Devlet dairelerinde kariyer planlaması yapan vatandaşlar açısından çok heyecanlı geçen bu süreç içerisinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek 2016 Lisan KPSS sonuçları açıklaması büyük bir heyecan ile beklenirken, henüz herhangi bir KPSS puanlarının öğrenebileceği bir açıklama yapılmış değil.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ancak geçtiğimiz hafta içerisinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen açıklama ile birlikte 2016 Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları için heyecana kapılan adayların hevesleri kursağında kaldı. Çünkü ÖSYM tarafından yapılan açıklama binlere memur adayını pek de memnun edecek türde değildi. Son yıllarda hızla gelişen teknolojileri sınav uygulamaları ve incelemelerinde son derece etkin bir şekilde kullanarak sonuç açıklamalarında zamansal yönden rekorlar kıran Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden 2016 Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı içinde çok kısa bir süre içerisinde KPSS sonuçları açıklamasının yapılacağı düşünülüyordu. Hatta uzmanlar tarafından yapılan analizler dahilinde ÖSYM tarafından 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasının 9 haziran tarihinde yapılacağı yönünde oluyordu.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi yönetim kurulu tarafından gerçekleştirilen toplantı sonucunda 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasının 9 haziranda değil, daha ileri bir tarihte yapılması kararının çıktığı açıklandı. Buna göre haziran ayı içerisinde Devlet Personel Daire Başkanlığı tarafından belirlenen 10 bin kişilik personel kontenjanı dahilinde gerçekleştirilecek personel alımı için KPSS puanının geçerliliği henüz devam eden memur adaylarının başvurularını yapabilmeleri ve yerleşimlerinin tamamlanması beklenecek. 22 haziran tarihi ile başlayan KPSS başvuruları kapsamında 2014 ortaöğretim KPSS ve 2015 lisans KPSS’ye katılan adayların almış oldukları KPSS puanları üzerinden şartları uygun olan devlet dairesi bölümlerine başvurularını gerçekleştirebilmeleri sağlanıyor. Bu nedenle de ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek 2016 KPSS sonuçları açıklaması erteleme sonucunda 14 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2016 Lisans KPSS sonuçları açıklamasının 14 temmuz tarihinde yapılması durumunda binlerce memur adayı son derece pratik bir şekilde ÖSYM sonuç açıklama sistemi ekranından T.C. kimlik numarası ve ÖSYM aday şifresi ile KPSS puanını öğrenebilecek. Ayrıca 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı kapsamında lisans düzeyi eğitime sahip olan memur adaylarının alacakları KPSS puanlarının geçerlilik süresi 2017 yılına kadar olduğu gibi eğer gelecek yıl KPSS Lisans sınavı yapılmaz ise yapılana kadar geçerliliği sürmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.