2016 Kadir Gecesi ne zaman idrak edilecek?

24.06.2016
77
2016 Kadir Gecesi ne zaman idrak edilecek?

2016 Kadir Gecesi ne zaman idrak edilecek? Milyonlarca müslümanın merak ettiği soru 2016 Kadir Gecesi ne zaman? sorusu oldu. Ramazan ayı içerisinde büyük öneme sahip olan Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor? Ramazan ayının 27. gecesi Kadir Gecesi olduğunu hatırlatalım. İşte detaylar

2016 Kadir Gecesi ne zaman sorusu merak konusu olunca sizler için yanıtını araştırdık. Ramazan ayının 27. gecesi Kadir Gecesidir. Kadir Gecesi nedir? 2016 Kadir Gecesi Ne Zaman? İşte Bin Aydan daha önemli Kadir Gecesi Anlamı, Kadir Gecesi Duası, Kadir Gecesi Mesajları, Kadir Gecesi hakkında tüm detayları..

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazan Ayının son günlerini yaşarken Heyecanla beklenen günlerden birtanesi de Kadir Gecesidir. Bin aydan daha hayırlı olan, günahların af edildiği insanların isteklerinin yerine geldiği Mübarek Ramazan Bayramının yaklaşıldığını müjdeleyen O Mübarek gece; Kadir Gecesi 2016 bu sene 1 Temmuz 2016 Cuma akşamını 2 Temmuz Cumartesi gününe bağlayan geceye denk geliyor. Yani Müslüman kardeşlerimizin sabırla, heyecanla ve özlemle beklediği Kadir Gecesi 1 Temmuz 2016 gecesi dualarla, ibadetlerle geçirilecek.

KADİR GECESİNİN ÖNEMİ

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Kim faziletine inanarak ve mükâfâtını sadece Allahtan ümid ederek Kadir Gecesini ihyâ ederse geçmiş günahları bağışlanır.” (Hadîs-i Şerîf, Müttefekun aleyh)

Kadir Gecesi, İslam dinine göre, Kuran-ı Kerimin vahiy yoluyla İslam Peygamberi Hz.Muhammed (s.a.v) e gönderilmeye başlandığı gecedir.

Kadir Gecesi , İslam inancına göre Kuranın, Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Muhammede vahyedilmeye başlandığı gece.

Kadir Gecesinden Mekke devrinde nazil olan ve Kuranın doksan yedinci sûresi olan beş ayetlik Kadir Suresinde bahsedilir. Bu surede Kur’an’ın indirildiği Kadir Gecesinden bahsedildiği için bu sureye Kadir Suresi denmiştir. Kadir, azamet ve şeref demektir. Kur’an’ı Kadir gecesinde indirdiğini ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunu bildirmiştir. Bakara suresinin 185. ayetinde de Kur’an’ın Ramazan ayında indirildiği beyan edildiği için Kadir gecesinin Ramazan ayında bulunduğu net bir şekilde anlaşılmaktadır.

Kuranda Kadir Gecesinden Kadir Suresinde bahsedilmiştir:

1. Şüphesiz ki biz Kur’ân’ı kadir gecesinde indirdik.
2. Kadir gecesi nedir, nereden bileceksin?
3. Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.
4. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için inerler de inerler.
5. O gece, esenlik doludur. Ta fecrin doğuşuna kadar

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.