20 lik diş ağrısına ne iyi gelir?

19.09.2018
99
20 lik diş ağrısına ne iyi gelir?

20 lik diş ağrısı nasıl geçer? Bazı durumlarda kendilerine yer bulamayarak, çene kemiklerinde gömülü olarak çıkan 20 lik diş ağrısı oldukça güçlüdür. Peki 20lik diş ağrısına ne iyi gelir?

20lik diş, alt ve üst çene üzerinde azı dişleri arasında en arkada bulunan, üçüncü azı dişidir. Her insanın başına gelen 20lik diş ağrısı için arayış hız kesmeden sürüyor. Peki 20lik diş ağrısına ne iyi gelir?

20lik dişler ne zaman sorun yaratır? Tedavi süreçleri nasıldır?

20lik diş tedavileriyle ilgili önemli noktaları Dentakademi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Kurucu Ortaklarından Diş Hekimi Umur Arıkan açıkladı;

20lik dişlerin erken çıkma nedenleri arasında genetik faktörler bulunabilirler. Adı 20 yaş dişi olmasına karşın 16 yaşında da çıkabileceği gibi 70 yaşında total protez kullanan bir kişide bile 20 yaş dişinin sürdüğü görülmüştür. Total protez yapımı için tüm dişlerin çekilmesi ve kullanılan total protezin yapmış olduğu baskı sonucu gömülü kalmış 20 yaş dişi sürebilir ve kendini gösterebilir.

20lik dişlerin çekilmesi zorunlu mudur?

20lik dişlerin çekilmesi zorunlu değildir. Kullanılabilir ve sağlıklı olduğu sürece ağız içindeki tüm dişler, vücuttaki diğer organlar gibi korunması ve tutulması şart olan üyelerdir.

Gömülü 20lik dişleri şu durumlarda diğer dişlere zarar verebilirler; Pozisyon olarak çıkamamış ve önündeki dişe baskı yapıyorsa bir önündeki azı dişinin çürümesine, kaybına ve sıkıştırmaya bağlı olarak her iki çenede ön grupların çarpışıklığına yol açabilir. Gömülü kalan 20 yaş dişi bazen kistik oluşumlara da neden olabilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.