1 Milyon Kişiye İş İmkanı

29.10.2010
75
1 Milyon Kişiye İş İmkanı

İşletmelerin yıllardır ihtiyaç duyduğu ara elemanların yetiştirilmesini sağlayacak proje Adana’da uygulanacak.

Sanayicinin ara eleman ihtiyacının karşılanması ve işsizlere nitelik kazandırılması amacıyla düzenlenen “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi” ile 5 yılda 1 milyon kişinin iş bulması hedefleniyor. İşletmelerin yıllardır ihtiyaç duyduğu ara elemanların yetiştirilmesini sağlayacak proje Adana’da uygulanacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından başlatılan proje ile sürekli gelişen ve kendini yenileyen teknolojiye uygun eğitim alanlarının oluşturulması, iş gücü piyasasının nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor. “Beceri 2010″ sloganıyla sürdürülen proje çalışmaları, pilot il seçilen Adana’da, Sanayi Odası (ADASO) tarafından yürütülecek. Meslek Edindirme Merkezleri Projesi” ile her yıl yaklaşık 200 bin kişiye iş piyasasının ihtiyaç duyduğu niteliklerin kazandırılması, böylece 5 yılda 1 milyon kişinin beceri kazanması ve iş bulması hedefleniyor.
ADASO Başkanı Ümit Özgümüş, Türkiye eğitim sisteminde çarpıklık olduğunu, usta ile mühendis arasındaki ara kategoride eleman eksikliği bulunduğunu aktardı. Uzun yıllardır bu sıkıntıyı ifade etmelerine rağmen bugüne kadar bu eksikliğin giderilemediğini aktaran Özgümüş, işletmelerde ara eleman konusunda büyük sıkıntı çekildiğini vurguladı. Özgümüş, “TOBB soruna el attı ve öncülüğünü yaptığı proje ile kendi göbeğini kendi kesmeye karar verdi. Adana Sanayi Odası olarak, tüm imkanlarımızı seferber ederek projemizin başarıya ulaşması için çaba harcayacağız.” ifadelerini kullandı

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.