Haberler

Netflixin yayınlanan son stand-upı sebebiyle çalışanlar grev yapacak

Netflixin yayınlanan son stand-upı sebebiyle çalışanlar grev yapacak Dave Chappellein Netflixte yayınlanan son stand-upı The Closerın ardından Netflix çalışanları grev yapmak için hazırlık yapıyor.

Netflixte birden çok stand-up gösterisi bulunan Dave Chappellein son şovu geçtiğimiz haftalarda yayınlandı. Yayınlanmasının ardından da şovdaki bazı şakalar sebebiyle hem Netflix çalışanlarından hem de izleyicilerden tepki çekti. Tepki gösterenlerin ifadesi ise şakaların ve Dave Chappellein kendisinin transfobik ve cinsiyetçi olduğu yönündeydi.

Netflix Karıştı
Tepkilerin ardından Netflixin içeriği paltformdan kaldırılması istendi ve çalışanlardan bir grup grev düzenlemek için harekete geçti. Ancak bu grevin düzenlenmesinde başrolü oynayan çalışanlardan birisi işten çıkarıldı. Bu hamlenin ardından da ortalık iyice karıştı. Şimdi ise Netflix çalışanları The Vergee verdikleri bir talep listesi ile yarın greve çıkacaklarını ve isteklerini belirttiler.

Çalışanlar, bu olayların ardından Netflixin olacak tüm zararların sorumluluğunu almasını istiyor. Ayrıca çalışanlar; transfobik, cinsiyetçi ve homofobik içeriklerin de kaldırmasının yanı sıra Netflixin transfobik içeriklere yatırım yaptığı gibi daha düzgün içeriklere de yatırım yapmalarını istediklerini belirttiler. Netflix, Dave Chappellee son gösterisi için 24.1 milyon dolar ücret ödemişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir