100 yaşında nikah şahidi oldu

01.09.2015
74
100 yaşında nikah şahidi oldu

100 yaşında nikah şahidi oldu Balkan kökenli iki ailenin kızı olan Uyum Evcin ile anne tarafı Girit göçmeni olan Kaan Bulutun nikah töreni, dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan Rumeli göçmenlerini Ankarada buluşturdu. Genç çiftin nikah şahidide 100 yaşındaki gelinin anne annesi oldu

ABD merkezli Baxter firmasının İsviçrede bulunan Avrupa Operasyon Merkezinde Pazarlama Bölümü Başkanlığını yürüten Uyum Evcin ile İsviçre merkezli Mettler-Toledo firmasında Ürün ve İnovasyon Merkezi Başkanı olarak görev yapan Kaan Bulutun nikah töreni, Ankara bilkent Otelinde yapıldı.

Gelinin hem anne hem baba tarafı Rumeli göçmeni, damadın ise baba tarafı Ankaranın yerlisi anne tarafının ise Girit göçmeni olmasından dolayı düğün, Balkan ile Ankara ezgilerinin kaynaştığı renkli bir atmosferde yapıldı. Düğünün atmosferi, ünlü yönetmen Emir Kusturicanın filmlerini çağrıştırdı. Gelin ile damadın nikah masasına gelişi sırasında, Ankara Balkan Orkestrasının müzisyenleri yerel kıyafetleri eşliğinde çiftin etrafında koridor oluşturdu. Çift, Balkan melodileri eşliğinde nikah masasına oturdu.

Nikahtan sonra ise gelinin bir sürprizi vardı. Herkes açılışın dans ile yapılmasını beklerken, gelin ile damat düğünün açılışını Ankaranın ünlü Oyun havası Fidayda ile yaptı. 29 Ağustos gecesi yapılan düğün, 30 Ağustosa geceyarısına sarkınca final 10. Yıl Marşı ile yapıldı.

100 yaşında Nikah Şahidi

Genç çiftin nikah şahitlerinden birisi de 1916 yılında bugün Makedonya Cumhuriyeti topraklarında kalan tipik bir Osmanlı şehri olan İştipte doğan gelinin anneannesi Muhterem Özeller oldu. 100 yaşına rağmen gayet dinç olduğu gözlenen anneanne Özeller, davetlilere Maşallah dedirtti.

Ankara – milliyet.com.tr

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.