Güvenli internet ders oluyor

24.10.2024
96
Güvenli internet ders oluyor

İnternet Kurulu Başkanı Özeren çocukları sanal dünyanın tehlikelerinden kurtarmak için MEB ile görüştüklerini yaptıklarını söyledi.

Özeren “13 yaş altı Facebook’ta tüm bilgilerini paylaşıyor. Farkında olmadan tehlikeyi çağırıyorlar. Bu yüzden müfredata internet dersi koymalıyız. Çocuklar interneti nasıl kullamaları gerektiğini bilmeli” dedi.

Çocukların Sosyal Paylaşım Sitelerini Kullanım Alışkanlıkları adlı bir araştırma çocuklarda internet kullanımının son derece tehlikeli boyutlara ulaştığını gözler önüne serdi. Araştırmaya göre 9-16 yaş aralığındaki çocukların yüzde 38.4’ü “Her gün bir kere”, yüzde 30’u “Her gün bir kereden fazla”, yüzde 23’ü “Haftada bir kereden fazla” interneti kullanıyor. Ancak daha da vahil olan 13 yaş altı çocukların Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerine kişisel bilgilerinin hepsini vermesi.

Adreslerini bile yazıyorlar

İnternet Kurulu Başkanı Serhat Özeren “Bazı çocuklar adreslerine kadar herşeyi internete yazıyor. Farkında olmadan tehlikeyi çağırıyorlar. Bu yüzden biz Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşüyoruz. Müfredata Güvenli internet dersi koymak istiyoruz. Böylece çocuklar interneti nasıl kullanacaklarını öğrenirler. Hangi bilgileri kimle paylaşmaları gerektiğini bilirlir” dedi.

Aileleri bilinçlendiriyoruz

Güvenli internet kullanımıyla ilgili geniş kapsamlı bir çalışma başlattıklarını ifade eden Özeren sözlerine şöyle devam etti: “Aileleri bilinçlendirilmeye yönelik eğitim çalışmaları yapıyoruz, çeşitli sempozyumlar düzenliyoruz. Çocuklara ve ebeveynlerine yönelik güvenli internet kitapçıkları dağıtıyoruz. Ayrıca ‘444-54-46 no’lu Güvenli İnternet Çağrı Merkezi’mizi hayata geçirerek kullanıcılara 24 saat destek sağlamaya çalışıyoruz.”

SANAL ANCAK GERÇEK DÜNYADAN FARKSIZ

İnternetin bir vakit geçirme aracı olarak görmemesi gerektiğine vurgu yapan Özeren çocuklara ve ebeveynlerine şu uyarılarda bulundu: ” İnternet sanal ancak bir o kadar da gerçek bir dünya. Çocukları gerçek ortamda korumaya çalıştığı kadar sanal ortamda da korumalı. Onları gerçek dünyaya adaptasyon sağlayabilecek şekilde hazırlamalı. Çocuklarının internette ne yaptığını, nerelerde gezindiğini ve arkadaşlarının kim olduğunu bilmeli. İnternete giriş ve kalış saatlerini sınırlamalı. Ayrıca çocuklarının kendilerinin bulunduğu ortamda internete girmelerine izin vermeli. Yani bilgisayar kendi odasında değil herkesin ortak kullandığı bir odada bulundurmalı…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Copyright © 2024 Yüreğininsesi olarak 2008 yılından beri seslisohbet hizmeti vermekteyiz.