Emekli maaşı hesaplama uygulaması!
Emekli maaşı hesaplama uygulaması! Emekli maaşı hesaplama uygulaması sayesinde siz de maaşınızı öğrenebilirsiniz. SGKya bağlı olan vatandaşlar emekli maaşı hesaplaması yapabiliyor. Emekli maaşı hesaplama işlemlerinin nasıl yapıldığını yazımızdan öğrenebileceksiniz.
Emekli olabilmek çalışan herkesin hayalidir. Çalışan herkes, emeklilik zamanlarının geldiği günleri yani rahat nefes alabildiği zamanların bir anda önce gelmesi hayalini kurmaktadır. Bu hayallerin gerçekleştiği zamanlarda ise ne kadar emekli maaşı alacağımızı merak ederiz. Ne zaman emekli olabileceğinizi öğrendiğiniz gibi emekli olduğunuzda ne kadar maaş alacağınızı da internet üzerinden öğrenebilmeniz mümkündür. Bu yazımızda sizler için ne kadar emekli maaşı alacağınızı sorgulayabileceğiniz bir internet uygulamasından bahsedeceğiz. Bu uygulamanın ismi emekli maaşı hesaplama işlemidir. Yazımızın devamından bu işlemi nasıl gerçekleştirebileceğinizi öğrenebilirsiniz.
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işleminizi internet üzerinden gerçekleştirebileceğiniz resmi site e-devlet resmi sitesidir. E-Devlet sistemi üzerinden emekli maaşı hesaplama işleminizi yapabilmek için kendinize ait bir E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer bir şifreniz yoksa sisteme giriş yapabilmeniz mümkün değildir. Çünkü E-Devlet sistemi üzerinde kimlik bilgileri kullanıldığı için sistem şifre ile korunmaktadır. Şifrenizi postanelerden yani PTT şubelerinden nüfus cüzdanınız ile birlikte yapacağınız şifre alma başvurusu sonunda teslim alabilirsiniz. Şifre alma işlemi ücretlidir. İşlem ücreti 2 TLdir. İşlem ücretini ödedikten sonra size özel şifrenizi kapalı bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz. Alacağınız şifre geçici bir şifredir ve sistem daha sonra sizden kendi şifrenizi oluşturmanızı isteyecektir. Kendi şifrenizi oluşturduğunuzda kalıcı şifrenizi edinmiş olacaksınız. Şifreniz size ait kimlik bilgileri oluşturulmuştur, başka biri adına işlem yapabilmeniz mümkün değildir. Bu nedenle şifrenizi kimse ile paylaşmamanızı öneririz.
Emekli Maaşı Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?
İşlem SGKnın üç kurumu için de aynı olarak yapılmaktadır. Bu üç kurum SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı kurumlarıdır. İşlemlerin yapılışı bahsetmiş olduğumuz gibi aynıdır. Ancak işlem sayfaları ve sonuçları farklıdır. Aşağıda anlatmış olduğumuz işlemler kurumunuza ait giriş sekmesine ulaştıktan sonra yapacağınız adımları anlatmaktadır. Kurumunuza ait uygulama sayfasında olduğunuzdan emin olunuz. SSK kurumu internet sistemi üzerinde 4A adı ile de bilinmektedir. Bağ Kur kurumu 4B, Emekli Sandığı kurumu ise 4C olarak isimlendirilmiştir. İşlemlerde bu isimleri görecek olursanız anlamlarının bu kurumlar olduğunu bilmenizde fayda var.
E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra kayıtlı olduğunuz kurumun emeklilik maaşını öğrenebilmek için E-Devlet sistemindeki ilgili sekmeyi açmanız gerekmektedir. İlgili sekmeye ulaştığınızda karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayarak kimlik doğrulama sayfasına gidiniz. Kimlik doğrulama işleminizi T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile yapmanız gerekmektedir. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili alanlara sırası ile yazınız. Bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdığınızdan emin olduğunuzda aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayarak sistem girişinizi yapınız. Açılacak olan yeni ekranda bağlı olduğunuz kurumun emeklilik maaşı ile ilgili bilgilerini göreceksiniz. Böylelikle E-Devlet sistemi üzerinden bağlı olduğunuz kurumun emeklilik maaşı sorgulamasını başarılı bir şekilde tamamlamış olacaksınız.