E-Devlet şifresi nasıl alınıp E-Devlet sistemine nasıl girilir?

24.10.2024
123
E-Devlet şifresi nasıl alınıp E-Devlet sistemine nasıl girilir?

E-Devlet şifresi nasıl alınıp E-Devlet sistemine nasıl girilir? E-Devlet hizmetlerini kullanarak pek çok vatandaş kamu işlemlerini kolayca halledebilmektedir. Bu haberimizde E-Devlet şifresi ve E-Devlet girişi hakkında detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.

Çoğu kamu kuruluşunun internet uygulaması, Bakanlıkların internet uygulamaları ve bazı belediyelerin de internet uygulamalarının tek bir çatı altında toplanması ile e-devlet sistemi kurulmuştur. Devlet bu sistemi kurarken vatandaş ve devlet arasındaki bağı güçlendirmek istemiştir. Bunu gerçekleştirebilmek için de çoğu internet uygulamasını vatandaşlara sunmuştur. Bu sistem üzerinden birçok kamu işinizi gerçekleştirebildiğiniz gibi ayrıca bir çok bilgi de edinebilirsiniz. Devlet 2008 yılında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına verdiği yetki ile bu sistemi devreye sokmuştur. E-Devlet sistemi hizmete girdikten sonra vatandaşlar çoğu işlemini bu sistem üzerinden gerçekleştirmektedir. Ayrıca kullanımı da çok basittir. Bu sistem üzerinden işlem gerçekleştirebilmek için sadece sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yapabilmek için ise sadece T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekiyor. Şifreniz yok ise alma işlemi de çok basittir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Sisteme giriş yaptıktan sonra ise birçok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada 3 ana bölüm bulunmaktadır. Bu bölümler E-Hizmetler, kamu kurumları ve belediyeler olarak yer almaktadır. E-Hizmetler bölümünde sistemde ye alan bütün hizmetler yer almaktadır. Buraya giriş yaparak işlem yapmak istediğiniz her şeyi gerçekleştirebilirsiniz. Kamu kurumları bölümünde ise Cumhurbaşkanlığı ve bütün bakanlıkların internet uygulamaları bulunmaktadır. Burada istediğiniz işlemi gerçekleştirebilir ayrıca bakanlıklar hakkında bilgi alabilirsiniz. Son olarak da belediyeler bölümü bulunmaktadır. Bu bölümde de internet uygulaması bulunan bütün belediyeler bulunmaktadır. Buradan işlem yapmak istediğiniz belediyeyi seçerek hem bilgi alabilirsiniz hem de işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

E-Hizmetler bölümünde sisteme kayıtlı olan bütün kurumların internet uygulamaları bulunmaktadır. E-Hizmetler bölümüne giriş yaptığınızda sol tarafta bulunan harflerden birisini seçerek kolay bir şekilde işlem yapacağımız kuruluşa ulaşabilirsiniz. E-hizmetler bölümünde üst tarafta bulunan seçenekler ile hizmetleri bölüm olarak ayırabilirsiniz. Tüm hizmetler linkinde sisteme kayıtlı olan tüm hizmetleri görebilirsiniz. Belediye hizmetleri bölümünde sisteme kayıtlı olan belediyeler ile ilgili yapabileceğimiz bütün işlemleri görebilirsiniz. Şirketler bölümünde ise sistemde kayıtlı olan bütün şirketlere ulaşabilirsiniz. Avea, Digitürk, Superonline, Türkcell, Vodafone gibi şirketler ile abonelik, borç ve alacak sorgulama işlemlerini E-Devlet sistemi sayesinde yapabilirsiniz. E-Hizmet bölümünde bulunan sık kullanılan hizmetler bölümünde vatandaşların sistemde en çok kullandıkları hizmetleri görebilirsiniz. Sık kullanılan hizmetler kısmında Adalet Bakanlığında mahkeme dava dosyası sorgulama, adli sicil kaydı sorgulama, Emniyet Genel Müdürlüğünde trafik cezası sorgulama, araç sorgulama, Gelir İdaresi Başkanlığında vergi borcu sorgulama, Meteoroloji Genel Müdürlüğünde 3 günlük Hava Tahmini, Sosyal Güvenlik Kurumunda emekli aylık bilgisi, hizmet dökümü, Merkez Bankası günlük döviz kurları ile ilgili işlemleri görebiliriz ve yapabilmekteyiz.

E-Hizmetler bölümünde bulunan yeni eklenenler kısmında sisteme yeni eklenmiş bütün hizmetleri bulabilirsiniz. Sisteme yeni eklenen hizmetlerde şirketlerin hepsi hizmete yeni eklenmiş durumdadır. Sistemde bulunan kamu kurumları bölümünde sisteme kayıtlı bütün bakanlıklar bulunmaktadır. Bakanlıklar ile ilgili işlemleri kamu kurumları bölümünden yapabilirsiniz. Sistemde bulunan bir başka bölüm ise belediyeler bölümüdür. Bu bölümde sisteme kayıtlı olan bütün belediyeleri görebilirsiniz ve belediyeler ile ilgili işlemlerinizi bu bölümden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet ana sayfasının sağ üst tarafında bulunan arama seçeneği ile istediğiniz sayfaya direk olarak ulaşabilirsiniz. Ana sayfa da bulunan haberler ve duyurular kısmında ise sisteme kayıtlı olan kurum ve kuruluşlar hakkında son dakika haberlerini ve duyuruları görebilirsiniz. Bu işlemlerin hepsini yapabilmek için sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra bütün bu hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

Sisteme giriş yapabilmek için sağ tarafta bulunan sisteme giriş linki tıklanmalıdır. Sisteme giriş linki tıkladığınızda kimlik doğrulama sistemine yönlendirilirsiniz. Bu sayfada birden fazla giriş seçeneği bulunuyor. Bu giriş seçeneklerinden herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Giriş seçeneklerinden en basiti ve en çok kullanılanı E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğidir. Bu giriş seçeneğini seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. Bu bilgileri girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise alma işlemi çok basittir. Üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. Vatandaş giriş ekranında bulunan diğer giriş seçenekleri de mobil imza, elektronik imza ve T.C. kimlik kartı ile giriş seçeneğidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Copyright © 2024 Yüreğininsesi olarak 2008 yılından beri seslisohbet hizmeti vermekteyiz.