Uzayda film çeken yönetmen Mars veya Ay da da film çekmek istiyor

21.10.2021
78
Uzayda film çeken yönetmen Mars veya Ay da da film çekmek istiyor

Uzay istasyonunda film çeken yönetmen: Mars veya Ayda da film çekmek istiyorum Uzaydaki ilk filmi çeken ekip geçtiğimiz günlerde Dünyaya dönmüştü. Bunun ardından filmin yönetmeni Klim Shpenko, bir dahaki filmini Mars veya Ayda çekmeyi planladığını açıkladı.

Rusya, geçtiğimiz haftalarda uzayda çekilecek ilk film olan Vyzovun ekibini Uluslararası Uzay İstasyonuna göndermişti. Ekip istasyonda 12 gün geçirdikten ve film çekimlerini tamamladıktan sonra 17 Ekimde Dünyaya sağ salim dönmüştü.

Şimdi de filmin yönetmeni Klim Shpenko, uzayda daha fazla film çekmek istediğini belirten açıklamalarda bulundu. Reutersa göre Shpenko gazetecilere yaptığı basın açıklamasında Ay veya Marsta bir devam filmi çekmek istediğini ifade etti:

Başka filmler çekmeye hazırız. Uzay filmlerinin uzayda çekilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ayla ilgiliyse Aya gidelim, Marsla ilgiliyse Marsa gidelim. Bu neden olmasın ki? Filmler neden sadece stüdyolarda çekilsin? Eğer mümkün olursa Ayda veya Marsta bir devam filmi çekmek isterim

Sinematik bir keşif
Shipenko bu sözlerine ek olarak istasyonda film çekerken yaşadıklarına da değindi: Filmdeki bazı sahneler Dünyada hayal ettiğimden çok daha farklı gelişti. İnsanlar yüz yüze olduklarında, birinin baş aşağı durduğunu diğerinin ise farklı bir şekilde durduğunu görüyorsunuz, kamera da farklı pozisyonlarda duruyor. Çok farklı bir deneyim yaşıyorsunuz.

Rus yönetmen son olarak sözlerine şunları da ekledi: Sahneleri üç veya dört düzlemde tamamen farklı bir şekilde çekmek benim için sinematik bir keşifti.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.