Uyanış Büyük Selçuklu 25. Bölüm Sesli Fragmanı 15 Mart Özeti

Uyanış Büyük Selçuklu 25. Bölüm Sesli Fragmanı 15 Mart Özeti

Uyanış Büyük Selçuklu 25. Bölüm Sesli Fragmanı izle 15 Mart 2021 pazartesi Özeti trt1

Uyanış Büyük Selçuklu 24. Bölüm özeti: Sencerin büyük bir sırrı olduğunu bilen Turna merakına yenik düşerek bu sırrın peşinden gitmeye karar verdi. Başulu Hatun ve Taparın gizlice buluşmasına tanık olan Turna, Sencerin sırrının aynı zamanda Taparı da ilgilendirdiğini anladığı anda yeni bir tehlikeyle karşı karşıya kaldı. Öte yandan Başulu Hatun ve Taparı gözetleyen tek kişi Turna değildi. Sabbah da Tacülmülkten aldığı bilgi ışığında Taparı takip ederek, Başulu Hatunun ölmediğine kendi gözleriyle tanık oldu.
Yıllarca annesiz büyüyen Tapar, Başulu Hatunun annesi olduğunu öğrendikten sonra öfkesini gizleyemedi. Taparın sert tepkisiyle karşılaşan Başulu Hatun hayatının en acı anlarını yaşadı. Gevher ile Terkeni Başulunun mezarını açtırırken yakalayan Zübeyde, ikiliyi Melikşaha şikayet etmek konusunda kendinden eminken, Nizamülmülkten aldığı haber sonucu kararından vazgeçti. Zübeydenin hiçbir şey yapmaması ise Gevher ile Terkeni şüphelendirdi. Büyük sırrı öğrenen Taparın gerçekleri Melikşaha anlatıp anlatmayacağı merak konusu oldu.
Sencerin Tapar meselesiyle ilgilenmesi ve Türkmen beyleriyle gerçekleşecek olan gizli buluşmaya gecikmesi sonucu Bizanslılar, Türkmen beylerini pusuya düşürdü. Türkmen beyleri bu olaydan Senceri sorumlu tutarken Sencer, Bizanslıların gizli buluşma yerlerini bulmalarının imkansızlığından bahsederek içlerinde bir hainin olduğunu ve bu hainin Tekişten başkası olmadığını iddia etti.
Sabbah, müttefiki olan İzakyosu hayata döndürmek için ona bir panzehir hazırladı. İzakyosun durumunun iyiye gitmesi Bizanslılar için bir umut olurken, kardeşi Markusun intikamını almak isteyen Mitrasın ortaya çıkışı İzakyosun sonunu getirdi. Askerlerin Sabbahın verdiği panzehrin işe yaramadığını iddia etmesi, Sabbahı İzakyosun şüpheli ölümü konusunda ise ikna etmedi.
İntikamını alan Mitrasın bir sonraki planı Livyayı tekrar kendi tarafına çekmek olurken, Sencer de Livya üzerinden yeni bir plan yaparak Bizanslıları alt etmeyi kafasına koydu. Sencerin Livya vasıtasıyla Bizanslıları tuzağa düşürmeye çalıştığını tahmin ederek buluşma yerine hazırlıklı gelen Tomas, Sencere istediği bilgiler karşılığında Livyayı kendisine vermesini teklif etti. Sencerin Livyayı mı devletinin geleceğini mi tercih edeceği ise gizemini korudu.
Türkmen beylerinin fermanını geri çevirmesinden rahatsız olan ve Tekişin onları kışkırttığını fark eden Melikşah, Tekişe olan öfkesini gösterdi. Tekişe rest çeken Melikşahın Tekişe karşı kılıcını çektiği sırada okların hedefinde olması iki kardeş arasındaki savaşın çok daha kızışacağının sinyallerini verdi.

Uyanış Büyük Selçuklu 25. Bölüm Fragmanı

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.