HaberlerTeknoloji

Daha ucuz bir iPhone beklemeyin

Phil Schiller : Daha ucuz bir iPhone beklemeyin
Teknoloji gündemi bir süredir Appleın düşük bütçeli bir iPhone mini modeli hazırlıkları yaptığı ve giriş-orta seviye pazarı domine etmeyi amaçladığı iddialarıyla meşguldü. Pek çok analiz uzmanının da destek verdiği bu iddialar bizzat Apple tarafından yalanlandı.

Apple global pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Phil Schiller, yaptığı açıklamada düşük fiyatlı ürünlerin hiçbir zaman firmanın ürün geleceğinde yer almadığını açıkladı.

Schiller, firmanın akıllı telefon üretimine olan üst seviye yaklaşımının devam edeceğini ve ucuz bir ürünle özel ürünlerinin altını oymayacağını dile getirdi. Apple, akıllı telefon pazarında yüzde 20lik bir paya sahip olmasına rağmen gelirin karın 75ini elinde tutuyor. Schiller da bu noktaya dikkat çekiyor.

Apple başkanı Tim Cookun Çine yaptığı ziyaretin de bu konuyu kapsadığı görüşleri dile getirilmişti. Ancak Cookun ağırlıklı olarak iPad mini modelinin hücresel ağ destekli versiyonlarının ay sonunda ülkede satışı için görüşmeler yaptığı vurgulanıyor.

iPhone mini iddiasına karşı çıkanlar firmanın bir önceki nesilde fiyat kırmasını örnek göstermekteydi. Keza yeni iPhone duyurulduğunda bir önceki nesil fiyatta indirime giderken, iki önceki nesil ise kontratlı opsiyonlarda bedava seviyesine kadar inmekteydi. Appleın orta seviye pazar için bu stratejiyi devam ettirmesi bekleniyor.

Jobsın kesinlikle karşı çıkmasına rağmen ölümünden sonra iPad mini modelinin pazara sunulması bu iddiayı destekleyen en önemli konu olmuştu. Ancak Apple yine de donanım ve malzeme kalitesini belirli bir seviyede tutarak ürünü pazara sundu.

Schillerın yaptığı açıklamalarla iPhone mini iddialarına şimdilik noktayı koymuş oldu. Ancak Jobstan sonra firmanın tüketici eğilimine göre strateji belirlemeye başladığı gözlerden kaçmıyor. Bu yıl için olmasa bile gelecek yıl için dedikodular yeniden alevlenebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir