Haberler

2018 Arefe günü tatil mi Ramazan Bayramı ne zaman

11 Ayın sultanı olan Ramazan ayının bitmesine az kaldı. Müslümanlar için büyük önem taşıyan Ramazan ayının en çok merak edilen sorusu Ramazan Bayramı ne zaman? oldu. İşte milyonlarca vatandaşın merakla araştırdığı Ramazan Bayramı tarihi.

İslam alemi için büyük önemi olan Ramazan Bayramı bu yıl hangi güne denk geliyor? Arefe günü de tatil mi? İşte milyonları araştırdığı o sorunun yanıtı.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinde yer alan dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı, 15 Haziranda kutlanmaya başlanacak ve üç gün sürecek

14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi – Perşembe

15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün – Cuma

16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün – Cumartesi

17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün – Pazar

Bekir Bozdağ, Ramazan Bayramında idari izin kararı alınmadığını açıkladı.

Bozdağ, Ramazan Bayramına çok az bir zaman kaldığına işaret eden Bozdağ, Ramazan Bayramı nedeniyle idari tatil verme durumu söz konusu değil. Çünkü Ramazan Bayramı cuma gününe, hafta sonuna denk geliyor. Bu nedenle Bakanlar Kurulu idari bir tatil kararı alma gereği duymamıştır. dedi.

AREFE GÜNÜ TATİL OLACAK MI?

Dini bayram günleri arasında yer alan Ramazan Bayramı, Resmi Gazetede yer alan bilgilere göre Arefe günü dahil toplamda 3,5 gün sürmektedir. Arefe günü,

Resmi Gazetedeki bilgiye göre arafe yarım gün olarak kabul edilmektedir. Dolayısıyla kamu çalışanları için kurumların insiyatifinde idari tatil ilan edilmezse, 14 Haziran Perşembe günü saat 13.00dan sonra tatil başlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir