Yeni Facebooktan Detaylar Video

28.10.2010
76
Yeni Facebooktan Detaylar Video

Dünyanın en popüler sosyal ağı Facebook’un yeni tasarımı bugün yapılan konferansla duyuruldu. Yeni tasarımıyla birlikte birçok işlevsel özelliğe kavuşacak olan Facebook, kullanıcılara daha kolay ve zengin bir sosyal ağ deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Etkinlikte sahneye çıkan Mark Zuckerberg yeni Facebook ile ilgili önemli değişikliklere değindi. Zuckerberg ilk olarak tek bir tıkla tüm; fotoğrafların, bilgilerin, videoların, mesajların ve benzeri Facebook kullanıcı öğelerinin bilgisayara indirilebileceğini dile getirdi. Ayrıca son dönemlerde yaşanan güvenlik sorunlarını önemsediklerini belirten Zuckerberg, yeni Facebook’ta gizli soru ve şifre yöntemiyle güvenliğin daha da artırılacağını açıkladı.

Farklı bir kontrol paneline sahip olacak olan yeni Facebook’ta; uygulama bilgileri ve kişisel bilgiler kolaylıkla gizlenebilecek. Ayrıca dahil olduğunuz uygulamaların hangi bilgilerinizi kullandığını görmek de mümkün olacak.

Zuckerberg’e göre yeni Facebook çok daha sosyal. Artık sosyal gruplar, e-posta grupları ve sohbet grupları da Facebook’taki yerini alabilecek. Yeni Facebook bu topluluklar için uygun platformları sağlayabilecek.

Yeni Facebook’un en farklı yeniliklerinden bir tanesi de yeni grup sistemi. Zuckerberg’e göre yeni sistemde gruplar tamamen kişiselleştirilebilir olacak ve geniş aileler bile Facebook’ta grup kurabilecek. Ayrıca gruplar belirli bir sayıya ulaştığında kendilerine özel bir Facebook uzantısı da alabilecekler. Yeni Facebook’un grup sistemiyle ilgili daha detaylı bilgiyi aşağıdaki videodan alabilirsiniz, iyi seyirler.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.