En güvenli tarayıcı hangisi?

16.12.2010
83
En güvenli tarayıcı hangisi?

Internet Explorer güvenlikte rakiplerini solladı!

Çok tartışılacak bir araştırma daha: Bakın en güvenli tarayıcı bu kez hangisi oldu?

NSS Labs, yeni raporunda Web tarayıcılarının sosyal mühendislikten faydalanılarak yapılan saldırılara karşı nasıl davrandığını inceledi.

NSS Labs, Internet Explorer 8 ve 9, Firefox 3.6, Safari 5, Chrome 6 ve Opera 10’u bu tür saldırıları nasıl algıladığını ve kullanıcıya nasıl yardımcı olduğunu inceledi. Test, zararlı olduğu bilinen 636 URL’yi içeriyordu.

Opera, kullanıcılarını bu tür saldırılardan koruyacak herhangi bir denetime sahip değilken Chrome, Firefox ve Safari bunu yapabiliyor. Bu üç tarayıcı da gücünü Google Safe Browsing API’sından alıyor. Internet Explorer 8, bir önceki teste göre daha başarılı. Internet Explorer 9 ise neredeyse kusursuz bir performans sergiliyor.

Internet Explorer 9’dan yüzde 99’luk başarı!

NSS Labs konu hakkında şunları söylüyor: “Internet Explorer 9 beta, yeni uygulama itibarı sistemi sayesinde canlı tehditleri engellemede yüzde 99 gibi olağanüstü bir oran elde etti. IE9’un koruması, IE8’de de mevcut olan SmartScreen URL filtreleme ve IE9’da tanıtılan SmartScreen Uygulama itibarı sistemini içeriyor.”

Şunu da belirtmek gerekiyorki NSS Labs raporu, tarayıcılarda ve eklentilerinde bulunan tüm açıklara yönelik değil ve sadece belirli tür tehditlere odaklanıyor. Ancak sosyal mühendislik saldırılarının yaygınlaştığını düşündüğümüzde tüm Internet Explorer sürümlerinin buna hazır olduğunu görüyoruz.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.