Yazıcıoğlu Soruşturmasında Yeni Gelişme

    11.01.2025
    106
    Yazıcıoğlu Soruşturmasında Yeni Gelişme

    Danıştay, dönemin yetkililerine ilişkin “soruşturma izni verilmemesi” kararını iptal etti.

    Danıştay, Büyük Birlik Partisi Eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlunun hayatını kaybettiği kazayla ilgili olarak, İçişleri Bakanlığının, dönemin bazı yetkilileri hakkında soruşturma izni verilmemesine ilişkin kararını iptal etti.

    Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopter 25 Mart 2009da Kahramanmaraşın Çağlayancerit ilçesinden havalandıktan kısa bir süre sonra Döngel köyü yakınlarında düştü.

    Muhsin Yazıcıoğlunun yakınları ile partililer, kurtarma çalışmalarında ihmal ve kasıt olduğunu iddia ederek, yetkililer hakkında şikayette bulundu.

    Soruşturma açıldı, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu devreye girdi.

    Danıştay Birinci Dairesi, İçişleri Bakanlığının, 2011de dönemin yetkilileri hakkında soruşturma izni verilmemesine yönelik kararını kaldırdı.

    Kararla, dönemin Kahramanmaraş Valisi, Jandarma Komutanı ve Emniyet Müdürü başta olmak üzere bazı yetkililer hakkında soruşturma açılabilecek.

    TRT

    BİR YORUM YAZIN

    ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

    Henüz yorum yapılmamış.

    Copyright © 2024 Yüreğininsesi.com Tüm Hakları Saklıdır