Bel ağrısı kimlerde görülür?

24.10.2024
94
Bel ağrısı kimlerde görülür?

Bel ağrısı çoğu zaman önemsenmeyen ve önemsenmemesi sebebiyle ilerde ciddi rahatsızlıklara sebep olan bir hastalıktır

Bel ağrısının sebepleri ve tedavi yöntemlerini öğrenerek ilerde doğacak bel sakatlıklarını önleyebilirsiniz.

Gerek bel ağrıları gerekse sırt ağrıları olsun toplumuzda bel ağrılarından şikâyet eden hasta sayısı gitgide artmaktadır. Haftalar bazen de aylarca devam eden, artan ve dayanılmaz ağrılar kişinin hayatını olumsuz yönde etkilemekte, tabiri caizse tadını tuzunu kaçırmaktadır. Günümüz toplumumuzda bel ağrıları çok yaygın olan bir rahatsızlıktır. Toplum olarak çoğu kişi doktora gitmek yerine birtakım yanlış olan halk uygulamalarında ısrarcı olmaktadır. Ama yanlış olan bir şeyler var. Beliniz hayatınızın omurgasıdır ve kesinlikle ihmale gelmez. Hele bel çektirme gibi yanlış davranışlar hastayı “felç” olmaya kadar götürebilmektedir. Bel ağrılarında belki de ilk olarak masaj ve ya bir takım basit kas gevşeticiler kullanma önerilmektedir. Unutmayınız yanlış bir uygulamada cerrahi müdahale zorunlu hale gelebilir.

KİMLERDE GÖRÜLÜR?

Bel rahatsızlığına her yaş grubunda rastlamak mümkündür.

• Hareketsiz yaşam, oturarak çalışmak,
• Yanlış oturma bozukluğu, kambur oturma,
• Şişmanlık,
• Ağır şeyler kaldırmak, zorlayıcı sporlar yapmak,
• Bilinçsiz spor yapmak,
• Huzursuz bir ortam ve stres,
• Sigara ve alkol içme,
• Uzun süre otomobil sürme,
• Bedensel faaliyetlere ısınmadan başlama.

Bu risk faktörleri bir insanın günlük yaşantısında ne kadar çoksa o kişi bel ağrılarının müstakbel adaylarıdır.

NEDENLERİ NELERDİR?

bel ağrılarının sebepleriBel ağrısı birçok kaynağa bağlı olarak gelişebilir. Bu sebeplerden önemlisi iskelet ve kas sisteminden kaynaklanan rahatsızlıklardır. Diğer nedenler arasında soğuk, yorgunluk, ağır yük kaldırmak, ansızın yapılan hareketler, aşırı cinsel ilişki, böbrek zayıflığı ve böbrek hastalıkları, bel fıtığı, travma, duruş bozukluğu, hareketsizlik, belkemiğini besleyen büyük damarlarda aşırı kan birikmesinden, adet kanamasının kesilmesinden sonra da meydana gelebilir. Ayrıca vücudun başka bir bölgesindeki problem bel ağrısı şeklinde kendini gösterebilir. Örneğin prostat, frengi, bel soğukluğu, mesane, bağırsak gibi iç organ hastalıkları bel ağrısı şeklinde hissedilebilir.

TEDAVİ SEÇENEKLERİ NELERDİR?

Bel ağrısına yakalanmadan önce tedbir alınması çok önemli ve yerinde bir karardır. Önlem her zaman tıpta ve kişi için bir numaralı tedavidir. Kısacası en iyi tedavi bakımdır. Tedavi seçeneklerine gelince, tedavide bel ağrısının kaynağına göre çözüm üretilmektedir. Çok nadiren cerrahi operasyona ihtiyaç duyulur.

Bel ağrılarına sebep olan özel rahatsızlıkların dışındaki birçok bel ağrısı istirahat, çeşitli ilaçlar, egzersizler, fizik tedavi uygulamaları ve koruyucu önlemlerle tedavi edilebilir. Size uygun program ve ilaçların alınması için Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon doktorunun önerilerine uyunuz…

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Copyright © 2024 Yüreğininsesi olarak 2008 yılından beri seslisohbet hizmeti vermekteyiz.