Türkiye deki araç şarj istasyonlarına tek üyelikle kullanım imkanı geliyor

15.08.2024
111
Türkiye deki araç şarj istasyonlarına tek üyelikle kullanım imkanı geliyor

Emobilite Operatörleri Derneği (E-MOD), ülkemizdeki elektrikli araç şarj istasyonları için “roaming” hizmeti sunmayı planlıyor. Tüm istasyonlar tek bir üyelikle kullanılabilecek.

Türkiye’de elektrikli araçlar için şarj istasyonu hizmeti sunan operatör sayısı ciddi oranda arttı. Firma sayısındaki artış, müşteriler için çeşitli zorlukları beraberinde getiriyor. Araç sahiplerinin her firmaya ayrı üyelik oluşturup kart bilgilerini girmesi gerekiyor. Tüm şarj istasyonlarının tek bir üyelikle kullanılabilmesi için girişimler başladı.
Türkiye’de elektrikli araç şarj istasyonu operatörlerinin çatı kuruluşu Emobilite Operatörleri Derneği (E-MOD), Türkiye’deki şarj istasyonlarının birbirleriyle entegre olması ve roaming sisteminin hayata geçirilmesi için çalışmalara başladı. Sektör temsilcileri ile yoğun bir iş birliği süreci yürütülüyor. Bu konuda somut adımların atılması bekleniyor. Yol haritasının hazırlanmasının ardından ilgili düzenleyici kurumlara başvuru yapılacak.

Hayata geçirilmesi planlanan sistem sayesinde elektrikli araç sahiplerinin şarj istasyonlarına erişimi kolaylaşacak. Tek üyelikle dernek çatısı altındaki tüm istasyonlar kullanılabilecek.

Emobilite Operatörleri Derneği’ne (E-MOD) üye operatörler:
Aksa Şarj
Otowatt
Beefull
Elaris
GIO
Eşarj
Oncharge
Otojet
e-Power
RHG Enertürk Enerji
Sharznet
Şarjon
Tora Şarj
Wat Mobilite
Voltrun
ZES

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.